Pretraga

Evo kako su učenici riješili prijemni u jednoj od najpoznatijih škola u Zagrebu: ‘Rezultati slabiji nego lani’

A- A+

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga održala je prijemni za smjer prirodoslovne gimnazije kao i provjeru znanja engleskog jezika za dvojezični smjer. Razgovarali smo s ravnateljem Zlatkom Stićem, a on nam je ukratko iskomentirao rezultate ovogodišnje provjere pred upis i usporedio ih s prošlogodišnjima.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Ulaz u zgradu Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu
Foto: Anton Mezulić, srednja.hr

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga jedna je od, među općom populacijom, najpoznatijih škola u Hrvatskoj. Smještena je u Zagrebu, a glavni joj je smjer prirodoslovna gimnazija, koji se dijeli u tri vrste: standardna, sportski odjel te smjer s dvojezičnom skupinom predmeta.

Vidi se utjecaj online nastave

Jučer i prekjučer održani su prijemni za prirodoslovni smjer te škole, kao i test jezika za one koji će izabrati onu vrstu programa koja obuhvaća skupinu predmeta na engleskom jeziku. Kratko smo popričali s ravnateljem škole Zlatkom Stićem, a on je malo prokomentirao rezultate ovogodišnjeg prijemnog te ih usporedio s prošlogodišnjima.

Kaže nam kako se iz rezultata može zaključiti da su “nešto slabiji nego lani”, a razlog toj promjeni ovaj dugogodišnji ravnatelj vidi u online nastavi koja je ovu i prethodnu godinu kao nova metoda podučavanja uslijed pandemije koronavirusa ušla – doslovno – u sve učionice. Kaže nam kako ima i učenika koji su u osnovnoj bili superodlikaši, odnosno prošli s 5.0, no zbog toga što nisu ostvarili dovoljno dobar rezultat na prijemnom neće moći upisati školu. I tu se, sigurno, kaže nam, vidi utjecaj online nastave. Već su brojni stručnjaci, uključujući i Stića, na tribini govorili o prednostima tradicionalne, učioničke nastave. O tome više možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak
Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet objavio privremene rezultate prijemnog: Evo rang lista kandidata

Večeras dodjela nagrada

– Večeras u 19.30 sati održat će se svečana dodjela svjedodžbi i nagrada maturantima, najavio nam je Stić.

Rezultate prijemnog ispita za prirodoslovnu gimnaziju u PŠV Prelog možete vidjeti ovdje, a rang listu kandidata na jezičnoj provjeri znanja engleskog jezika možete pregledati na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap