Pretraga

Evo koji fakulteti jamče posao, a koji vas otpremaju ravno na burzu rada

A- A+

Prema analizi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nekoliko je područja koje možete studirati i nakon toga vrlo brzo pronaći zaposlenje, dok se neka trebaju zaobilaziti u širokom luku jer ćete nakon diplomiranja ‘trunuti’ na burzi rada.

Nekoliko je deficitarnih zanimanja koja studentima jamče posao nakon diplomiranja, piše Novi list. Stručnjaci iz tih područja traženi su na burzi rada, pokazala je analiza Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Primorsko – goranske županije. ‘Out’ su likovna pedagogija, primijenjena umjetnost, menadžment i logistika u pomorstvu i prometu te hrvatski jezik i filozofija.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu dobiva nove studije po čijem završetku je kandidatima osiguran posao

Strojarstvo, elektrotehnika, rehabilitacija, farmacija i još neki garantiraju posao

Jedina područja za koje se može reći da studentima nakon diplomiranja jamče posao su strojarstvo, elektrotehnika, računarstvo, rehabilitacija, logopedija, farmacija i socijalna pedagogija. Radi se o deficitarnim zanimanjima, do kojih je došao Hrvatski zavod za zapošljavanje koji svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim zvanjima i izrađuje Preporuku za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

Izdvojeni članak

Diplome s kojima žene brzo nalaze posao

Poslovnu ekonomiju ne upisujte ako ne želite staž na burzi rada

Ova je preporuka kvalitativnog karaktera i izrađena je na razini regionalnog tržišta rada s ciljem smanjenja strukturne neusklađenosti između ponude rada i potražnje za radom. Područja u kojima bi se broj upisanih studenata trebao smanjiti, zbog suficitarnosti kadra na tržištu, su poslovna ekonomija, poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu, pravo, likovna predagogija, primijenena umjetnost, logistika i menadžment u pomorstvu i prometu, hrvatski jezik i književnost te filozofija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap