Pretraga

Evo kako je za učenike strukovnih škola organizirana online nastava

A- A+

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je u svrhu organiziranja i provođenja virtualne nastave pokrenula mrežni portal nastava.asoo.hr. Na njemu se objavljuju digitalni sadržaji za svih 13 obrazovnih sektora, a namijenjeni su učenicima i nastavnicima.

Foto: Pixabay

Učenici od danas imaju online nastavu kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Za učenike strukovnih škola Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pokrenula je portal nastava.asoo.hr.

Na tom se portalu od danas objavljuju sadržaji u digitalnom obliku za svih 13 strukovnih obrazovnih sektora, a sadržaji su namijenjeni učenicima i nastavnicima.

Izdvojeni članak
učionica

Odgovori na najčešća pitanja vezana uz nastavu na daljinu zbog koronavirusa

Portal je strukturiran na način da se svaki sektor zasebno nalazi u padajućem izborniku. Unutar svakog sektora nalazi se popis nastavnih planova i programa / strukovnih kurikuluma. Unutar svakog nastavnog plana i programa / strukovnog kurikuluma nalazi se podjela po razredima (1.- 4.)  te zajedničke teme. Nadalje, unutar izbornika sektora, na dnu izbornika, mogu se pronaći zajedničke teme karakteristične za cijeli obrazovni sektor.

Za sada je jako malo sadržaja na portalu, no iz Agencije mole za strpljenje.

– ASOO će sadržaje na portal postavljati u fazama, te vas stoga molimo za razumijevanje i strpljenje. Za prvu fazu bit će osigurani materijali i sadržaji za svaki sektor ili kao nastavne teme za pojedine obrazovne programe ili kao zajedničke teme  s predviđenim trajanjem od dva školska sata te vas molimo da ih potražite unutar vašeg sektora. Sadržaji uključuju praćenje video sadržaja te pitanja i zadatke za samostalan rad učenika, stoji u objavi Agencije.

Općeobrazovni materijali se pripremaju te će škole dobiti obavijest o pristupu tim materijalima. Potrebno je pratiti mrežne stranice Škole za život i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Važna napomena koju su postavili u obavijest jest i da Agencija osigurava materijale, a raspored nastave izrađuje škola. Obveza nastavnika je organizirati i pratiti rad učenika te nastavni dan evidentirati u e-dnevnik.

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja te ih je na razini škole samostalno organizirao, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio ASOO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost.

Primjer digitalnog materijala na portalu:
*Ako vam se dokument ne učitava pravilno, osvježite stranicu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [15.06 MB]