Pretraga

Evo zašto je bolje biti u vezi s djevojkom koja voli knjige

A- A+

Razni interaktivni uređaji zaslužni su za to, što su knjige sve rijeđe u našim rukama, a sve češće na tavanima, podrumima ili eventualno na policama, gdje uglavnom skupljaju prašinu. No, osobine i znanja koje se razvijaju čitanjem knjiga, ne mogu se nadomjestiti uz pametne telefone, računala, televiziju i slične uređaje. Sve ovo uvjetuje činjenicu da je postalo jako teško pronaći djevojku, koja voli čitati knjige. No, ako vam se posreći, obvezno je zadržite. Evo i nekoliko razloga zašto.

Foto: featurepics.com

Zaljubljenici u knjige opasno postaju manjinska grupa, ali kako to često biva, onoga čega je malo, postaje jako cijenjeno. Takav je slučaj i s pripadnicama nježnijeg spola, koje radije vole provesti večer uz dobru knjigu, nego li surfajući internetom ili pred tv-om. Sve ih je manje, no ako ih pronađete, nemojte ih lako pustiti. Portal 24 sata.rs donosi nekoliko razloga i zašto.

Izdvojeni članak

12 razloga zbog kojih čitanje unapređuje život

Principijelna je

U knjigama, bez obzira na žanr, nalaze se savjeti, naravoučenja te pouke. Djevojka koja čita, šire promatra poante u životu, odnosno njeni su zaključci zaziru puno dublje od površnosti stvari.

Kompleksna je

Načitanoj djevojci nije moguće predvidjeti svaki idući potez te dešifrirati njene namjere prije nego što su i zamišljene. Ako želite pored sebe osobu suprotnih osobina, do koje ćete se morati potruditi doprijeti, ali će vam poslije toga veza biti čvršća, onda je načitana djevojka ispravan izbor.

Bit ćete ponosni na nju

Čitanje knjiga razvija i govorne vještine pa kada vidite da vam djevojka lako stupa u kontakt s ljudima te ih zadivljuje svojim socijalnim vještinama, shvatit ćete da pravu djevojku čini mnogo više od dobrog izgleda.

Izdvojeni članak

Čitanje i prehrana u ranim godinama dižu inteligenciju

Kao heroinama iz knjiga, najvažnija joj je ljubav

Nisu joj potrebni dijamanti, najskuplja odjeća ili bijesni automobil. Razumije što je doista bitno u životu. Društveni status ili izvod iz banke, neće presuditi u odluci da se ‘zapali’ za neku osobu. Kao i knjiškim junakinjama, njoj će biti najvažnija ljubav.

Produhovljena je

Odlična stvar kod knjiga je što možete upoznati običaje i kulture iz svih krajeva svijeta pa i izvan njega, a da ne ustanete iz postelje.

Ne igra igrice

Njoj nije potrebno poigravanje s ljudima, kada već ima u svojim knjigama galeriju likova koji to čine. Kako stalno koristi maštu, potreban joj je osjećaj stvarnosti, kada je u društvu ljudi.

Samostalna je

Ona nije od onih djevojaka, koje se ne osjećaju potpunom osobom, ako nisu u društvu muškarca. Njoj također treba slobodno vrijeme, kao i vama.

Seksi je

Inteligencija i promišljanje znaju biti jako uzbuđujući.

Može voditi kvalitetan razgovor dulje vremena

‘Knjiške dame’ imaju najčešće puno toga za reći pa u njenom društvu nećete biti osuđeni na stalno poticanje razgovora ili u suprotnom tišinu.