Pretraga

Evo zašto je predivno imati stariju sestru

A- A+

Ponekad se mrze, ponekad se vole, ali braća i sestre uvijek su posebno vezani. Starije sestre najbolji su mogući vodič u život. Utjeha, zaštita i toplina koju pružaju, osjećaji su koji teško blijede. Bezbroj je razloga zašto je starija sestra blagoslov u životu, a ovo su samo neki od njih.

emlii.com

Čak i najljuće svađe, s njom nikada ne završavaju tragično. Uvijek zna kako biti mudrija, odraslija i uzornija. Čak i u odrasloj dobi, starija sestra uvijek bdije nad tobom i pazi da ti se ne dogodi nikakvo zlo.

Ona je tvoj bezuvjetni savjetnik i učitelj

Neovisno o tome je li riječ o osobnim, ljubavnim ili školskim problemima i dilemama, starija sestra uvijek je prvi mudrac kojemu se obraćaš kad trebaš savjet za rješavanje ili izbjegavanje konflikata. Osim što je starija i iskusnija od tebe, sestri možeš vjerovati jer te voli i stalo joj je do tvoje dobrobiti.

Izdvojeni članak

Video: Stvari koje toleriramo jedino članovima obitelji

Osigurala ti je brojne prednosti kod roditelja

Na tvojoj su se sestri roditelji učili kako biti roditelji i samim time činili greške koje su s tobom sigurno uspjeli zaobići. Ako prije nje nisu imali djecu, zamisli na koliko je samo nerazumijevanja nailazila kad je trebala savjet nekoga tko je u njezinoj situaciji. Sreća je, stoga, u životu imati osobu koja je ‘smekšala’ i pripremila tvoje roditelje na tebe.

Sestra kao boksačka vreća

Na sestri se uvijek možeš istresti, pojadati joj se i gnjaviti je bez opasnosti da će te nakon toga mrziti. Toliku slobodu teško da ćeš moći ostvariti i s najboljim prijateljima. Možeš joj bezuvjetno vjerovati čak i kad su najškakljivije teme u pitanju. Vjerojatno je prva osoba koja će te naučiti nekim praktičnim stvarima u životu.

Izdvojeni članak

Djeca koju maltretiraju braća ili sestre imaju povećan rizik za depresiju

S njom možeš tračati obitelj

Jedina je koja neće krivo shvatiti ako iskomentiraš najnoviju provalu vaše rođakinje ili jednostavno izraziš kritičan stav o nekom članu obitelji. Budući da je i sama dio iste priče, shvatit će tvoje argumente i sigurno imati slične stavove.

Uvijek je na usluzi

Razvozila te je gdje god i kad god je trebalo, dolazila po tebe, držala glavu dok povraćaš u pijanom stanju skrivala dokaze red roditeljima i brinula da uvijek sve ispadne kako treba. Život uz nju je jednostavniji i smisleniji.

Copy link
Powered by Social Snap