Pretraga

[FAN FEKT] Teletabisi pomogli Goranu osvojiti Wimbledon

A- A+

‘Najbolji tenisač koji nikad nije osvojio Grand slam’, tako su novinari nazivali Gorana Ivaniševića sve do Wimbledona 2001. Mnogo je neobičnosti vezano za taj događaj od prije 14 godina. Polufinale između Ivaniševića i Henmana igralo se tri dana, finale umjesto u nedjelju u ponedjeljak, a Goran je i prvi u povijesti koji je osvojio Wimbledon s pozivnicom. A u tome su mu pomogli i Teletabisi.

www.digitalspy.co.uk

Izdvojeni članak

[VIDEO] Točno prije 18 godina Ivanišević je zaustavio vrijeme dramatičnim osvajanjem Wimbledona

Tri finala, tri druga mjesta. To je bila statistika Gorana Ivaniševića kad je u pitanju najveći svjetski turnir u tenisu, Wimbledon. Sve do 2001. Goran je te godine dobio pozivnicu i postao prvi igrač u povijesti kojemu je uspjelo da ‘s pozivnicom’ osvoji turnir.
Međutim, ovo je tekst o nečem drugom. Naime Goran Ivanišević je vrlo konzervativan čovjek. U HRT- ovom dokumentarcu ‘Goranov Wimbledon’, njegov prijatelj Davor Burazin priča upravo o toj temi.

– Jednostavno uđeš u taj film, film koji diktira sam Goran. I ne
želiš napraviti nešto da on primijeti, a da to nije u skladu s nekim
prešutim dogovorom, priča Davor.

Kako ova izjava sama po sebi ne govori ništa o praznovjerju, evo i kontekst.


Nisam išao gledati jedino finale. Tri prethodna finala koja sam gledao
je izgubio. Onda sam rekao, ako mu donosim nesreću, neću ići. Ostao sam u
press centru, priča u spomenutom dokumentarcu Neven Bertičević,
wimbledonski kroničar.

Izdvojeni članak

[FAN FEKT] Kubrickovu svemirsku postaju iz ‘2001: Odiseja u svemiru’ dizajnirao Puležan

A Goran je imao mnogo svojih rituala. Nikad nije gazio crte kad bi ulazio na teren, uvijek bi se ustao s klupe prije protivnika, uvijek bi prvo popravio lijevo čarapu. Te 2001. godine on i njegova ekipa imali su još jednu bizarnu aktivnost tijekom radnog dana. Naime, uz doručak su gledali Teletabise.

– To je vjerojatno za djecu od dvije, tri godine. Ali, mi smo se digli jedno jutro, pravili doručak, upalili televizor, to je bilo na programu pa smo gledali. Bilo nam je toliko glupo da smo se smijali. To je postalo ritual jer se počelo pobjeđivati. Goran je inače strašno praznovjeran, priča u ‘Goranovom Wimbledonu’ Mario Tudor, njegov tadašnji trener.

Tako su Tinki Vinki, Dipsi, Lala i Po, uz pomoć one bebe sunca i usisavača, pomogli Goranu Ivaniševiću osvojiti najveći teniski turnir na svijetu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap