Pretraga

Fantastičan uspjeh: Naši učenici drugi na velikom natjecanju, imali tek bod manje od prvaka

A- A+

Naši učenici ponovno su nam osvjetlali obraz na jednom od većih međunarodnih natjecanja u znanju, Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi. Ekipno su osvojili drugo mjesto, s tek bodom zaostatka za prvoplasiranom ekipom iz Poljske, a ‘pobrali’ su medalje i u pojedinačnom dijelu natjecanja.

16. Srednjeeuropska matematička olimpijada|Foto: Hrvatsko matematičko društvo

I dok je većina učenika posljednje dane kolovoza iskoristila za još malo odmora prije početka nastave, naši najbolji matematičari otputovali su u Bern. Ondje je ovih dana održana 16. Srednjoeuropska matematička olimpijada, a naši školarci opet su briljirali.

– Naša je ekipa na ekipnom natjecanju osvojila drugo mjesto, osvojivši tek jedan bod manje od prvoplasirane ekipe Poljske, za što su svi naši učenici nagrađeni srebrnom medaljom. Ovaj izvrstan uspjeh upotpunili su Emanuel Tukač, osvajanjem srebrne medalje te Stella Čolo, Lara Semeš i Nikola Vujica osvajanjem brončane medalje na pojedinačnom dijelu natjecanja, priopćili su iz Hrvatskog matematičkog društva koje je organiziralo odlazak na natjecanje.

Izdvojeni članak
varaždinska županija državna natjecanja

Županija na sjeveru Hrvatske pohvalila svoje učenike prvake na natjecanjima, imaju ih čak 33

Emanuel je učenik Prve gimnazije Varaždin, Stella Gimnazije Frane Petrića u Zadru, a Lara i Nikola pohađaju XV. gimnaziju u Zagrebu (MIOC). Osim njih, Hrvatsku su predstavljali Adian Anibal Santos Sepčić (XV. gimnazija, Zagreb) i Borna Čizmarević (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka). Voditelji ekipe su Ilko Brnetić i Petar Nizić-Nikolac.

Inače, na natjecanju je sudjelovalo deset država srednje Europe: Poljska, Njemačka, Mađarska, Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija, Litva, Hrvatska i domaćin Švicarska. Sudjeluju učenici srednje škole koji iste godine nisu sudjelovali na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

Copy link
Powered by Social Snap