Pretraga

Fantastična četvorka: Mladi informatičari opet osvajaju medalje

A- A+

Prošlog tjedna, u četvrtak, 3. kolovoza, završila je 29. međunarodna informatička olimpijada – International Olympiad in Informatics. Trajala je od 28. srpnja, a ove se godine održala u Teheranu. Naši su se mladi informatičari kući vratili s čak tri srebrne medalje.

Adrian Beker, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Josip Klepec | Foto: Hrvatski savez informatičara

Na Olimpijadi u Teheranu je nastupilo čak 308 natjecatelja iz 83 države. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku državu predstavlja tim od četiri učenika. Kako bi se uopće kvalificirali, naši su učenici svoje mjesto u reprezentaciji morali izboriti najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama, koje je organizirao Hrvatski savez informatičara.

Fantastična četvorka opet osvaja

Izdvojeni članak

Naklon do poda: Hrvatski srednjoškolci se s međunarodnih olimpijada vratili sa sedam medalja

Srebro su iz Irana donijeli maturant Prve gimnazije Varaždin Josip Kelava, te dvojica učenika trećeg razreda XV. gimnazije Zagreb, Josip Klepec i Vilim Lendvaj, a nastupio je i maturant spomenute zagrebačke gimnazije, Adrian Beker.

S učenicima su u pratnji išli stručni voditelji Ivan Paljak i Domagoj Bradač, te odgovorni voditelji i član Međunarodnog odbora Olimpijade Krešimir Malnar.

No ova nam imena nipošto nisu nepoznata. Ovi su se učenici nedavno vratili s 24. srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Ljubljani, s koje su se također vratili s medaljama oko vrata.

Dečkima od srca čestitamo i svima želimo da o njihovim uspjesima još dugo slušamo!

Fantastična četvorka: Mladi informatičari opet osvajaju medalje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap