Pretraga

Filozofski zavijen u crno, u 42. godini života preminuo nastavnik: ‘Ostajemo bez omiljenog kolege’

A- A+

S Filozofskog fakulteta u Zagrebu priopćeno je kako je u 42. godini života preminuo dr. sc. Zvonimir Novoselec, viši lektor na Katedri za skandinavistiku Odsjeka za anglistiku. Poručuju kako su njegovim odlaskom ostali ‘bez izuzetnog nastavnika i znanstvenika, omiljenog kolege i divnog čovjeka.’

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Proteklog ponedjeljka u 42. godini života preminuo je viši lektor i nastavnik s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Zvonimir Novoselec.

Kako su priopćili s FFZG-a, ispraćaj će se održati u petak, 13. ožujka 2020. godine u 13.00 sati na gradskom groblju ‘Borik’ u Bjelovaru.

Izdvojeni članak

Ravnateljica i omiljena profesorica iznenada preminula u 45. godini: ‘Zbog nje su učenici voljeli fiziku’

– Dr. sc. Zvonimir Novoselec rođen je 22. lipnja 1978. godine u Bjelovaru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. 2004. godine diplomirao je hrvatski jezik i književnost te engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Iste je godine završio i trogodišnji slobodni studij švedskog jezika i književnosti. Slijedio je poslijediplomski studij lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Obranivši disertaciju pod naslovom Frazeološke jedinice sa sastavnicom „srce“ u hrvatskom i švedskom – kulturni modeli i motivacija stekao je 18. travnja 2019. godine akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja filologije. Od 2005. do 2008. godine je radio kao vanjski suradnik – lektor na Katedri za skandinavistiku Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na istoj je Katedri od travnja 2008. godine bio zaposlen kao lektor za švedski jezik, a od studenog 2011. kao viši lektor. Znanstveni rad dr. sc. Zvonimira Novoselca bio je vezan uz područje frazeologije, a u središtu njegovog interesa su bile švedske frazeološke jedinice odnosno kontrastivno proučavanje hrvatskih, švedskih i engleskih jedinica. U ranijim je istraživanjima slijedio teorijske postavke tradicionalne frazeologije, dok se kasnije posvetio istraživanjima u okvire kognitivne lingvistike. Na Katedri za skandinavistiku predavao je jezične i prevoditeljske kolegije oslanjajući se na njemu najdraže – semantiku i kognitivnu lingvistiku. Odlaskom dr. sc. Zvonimira Novoselca Filozofski fakultet ostaje bez izuzetnog nastavnika i znanstvenika, omiljenog kolege i divnog čovjeka, stoji u biografiji koju je objavio Filozofski.

Filozofski zavijen u crno, u 42. godini života preminuo nastavnik: ‘Ostajemo bez omiljenog kolege’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap