Pretraga

Fizičar koji je u petak uhićen pred Ministarstvom obrazovanja pušten iz zatvora

U ranim jutarnjim satima prošloga petka pred zgradom Ministarstva znanosti i obrazovanja uhićen je teorijski fizičar Boris Ivetić. Tu je prosvjedovao gotovo dva mjeseca zbog, kako kaže, kriminala na PMF-u u Zagrebu, a do uhićenja je došlo nakon što je po navodima ministrice Blaženke Divjak s njom ušao u verbalni sukob koji je eskalirao pozivanjem policije. Odveden je na Prekršajni sud koji mu je odredio istražni zatvor u Remetincu, a nakon današnjeg ročišta na istomu sudu, Ivetiću je ukinut istražni zatvor pa je pušten iz Remetinca, piše N1.

Teorijski fizičar Boris Ivetić
Foto: Screenshot RTL

Detalji uhićenja fizičara ispred MZO-a: Pokušala mi je uzeti transparent, bila je jako bijesna

Podsjetimo, policija je još u nedjelju potvrdila da je Boris Ivetić uhićen zbog kršenja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prekršajni mu je sud potom odredio istražni zatvor u Remetincu iz kojeg je danas nakon ročišta na istomu sudu – pušten.

Na ročištu je bila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te njezin pomoćnik za odnose s javnošću Maro Alavanja, izvijestio je N1. Ministrica je ukratko prokomentirala slučaj Ivetić.

– Pokušali smo osigurati njemu pravo na prosvjed. No, u jednom trenutku je to prevršilo svaku mjeru. Obavijestili smo policiju prošli petak. Kada sam ulazila u zgradu dobacivao je i bio vrlo neugodan. Kada sam pokušala pomaknuti transparent, zaletio se na mene vičući i prijeteći, rekla je Divjak novinarima N1.

Fizičar koji je u petak uhićen pred Ministarstvom obrazovanja pušten iz zatvora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap