Pretraga

Forbes hrvatskog inovatora uvrstio među 30 najutjecajnijih mladih u Europi

A- A+

Mladi inovator iz Solina, Ivan Mrvoš, ovih je dana uvršten na Forbesovu listu ’30 under 30′ u kategoriji ‘Manufacturing & Industry’. Riječ je o listi najutjecajnijih ljudi u svojoj branši mlađih od 30, a osim ove Forbes je objavio listu u još 12 kategorija.

Screenshot: YouTube; TedX Talks

Ivan Mrvoš osnivač je i direktor tvrtke Include, koja razvija inovativna hardverska i softverska rješenja, a najpoznatija po proizvodnji pametnih klupa Steora. Ukratko, riječ je o klupama koje omogućuju punjenje gadgeta, pristup internetu, a rade uz pomoć solarne energije te su svojom funkcionalnošću osvojile mnoge zemlje svijeta.

Izdvojeni članak

Dvojica mladih hrvatskih inovatora upravo su nominirana su za jednu od najprestižnijih nagrada koju dodjeljuje MIT

Na Forbesovoj listi  ’30 under 30′ u kategoriji ‘Manufacturing & Industry’ Mrvoš je sa svoje 23 godine najmlađi i jedina je osoba iz Hrvatske. U konkurenciji na svih 13 Forbesovij ’30 under 30′ nalaze se mladi iz 33 europske i 22 zemlje izvan Europe.

– Svaki put kad pomislim: ‘ok, osvojili smo sva priznanja koja su se mogla osvojit’, život kaže: ‘wroooooong!’. Pa sam se tako danas našao na Forbes 30 Under 30 listi u  Manufacturing & Industry kategoriji za 2019. godinu u Europi. Koliko vidim – najmlađi na gotovo svim listama i jedini iz Hrvatske (ako je još netko na listi – moje isprike). Apsolutno ogromno priznanje, ne samo za moj rad, nego i za rad cijelog tima u Include. Svaka čast ekipa. A godina je i onako počela dobro, sa 1,1 milijuna kn vrijednosti prodanih proizvoda samo u siječnju, pohvalio se Mrvoš putem svog Facebooka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap