Pretraga

[FOTO] Elita društva danas se okupila na Oskaru znanja, a ne u Saboru

A- A+

Ekonomski fakultet u Zagrebu danas je ugostio najbolje učenike hrvatskih srednjih i osnovnih škola, radi tradicionalne dodjele Oskara znanja, koju organizira Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i sporta te Agnecija za odgoj i obrazovanje. Odlikovani su višestruki pobjednici državnih natjecanja te laureati na međunarodnim prvenstvima u znanju.


Apsolutni rekorder po broju osvojenih Oskara u 2016. godini je Domagoj Bradač, koji se kući danas vratio s osam statua! Ovaj maturant zagrebačkog Mioca uz to što trenutno rješava državnu maturu, priprema se i za Matematičku olimpijadu, a šire o njemu možete pročitati na ovom linku.

Uz Domagoja, još je 35 školaraca ove godine osvojilo dva ili više Oskara znanja.

Iako uistinu svaki od višestrukih osvajača zaslužuje javnu pohvalu i promidžbu, svakako još kao kuriozitet valja izdvojiti braću Pribičević, Janka i Matka. Janko Pribičević učenik je Gimnazije Benedikta Kotruljevića, a osvojio je odlične plasmane na čak četiri međunarodna natjecanja: RoboBum Slovenija, RoboCup Junior Austrija, RoboCup Slovačka, RoboCup Junior Kina. Matko je učenik X. gimnazije u Zagrebu, a odlične plasmane ostvario je na tri međunarodna natjecanja.

Kada je pak riječ o osnovcima, najviše statua je kući odnio osvojenih Grgur Premec iz I. OŠ Dugave. On je osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju mladih tehničara i ostvario odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima RoboBum Slovenija – Rescue Line Primary i RoboCup Junior Austria – Rescue A Primary.

Treba reći i da su i ove godine skulpture Oskara znanja izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom ‘August Šenoa’ iz Garešnice. Cvjetne aranžmane, koje su također dobili laureati, izradili su učenici Poljoprivredne škole Zagreb.

U galeriji smo izdvojili neke od zanimljvih detalja s današnje dodjele, a trenutak kada svaki pojedini učenik prima nagradu, možete pogledati u Facebook albumu ispod teksta. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap