Pretraga

[FOTO] Izgradnja ultramoderne Medicinske škole bliži se kraju, poznato kada otvara svoja vrata

A- A+

Učenici Medicinske škole Pula uskoro će dobiti novi u modernu zgradu. Riječ je o projektu vrijednom 61,7 milijuna kuna, a do sada je izvršeno 75% radova. Plan je da nastava ondje zapčne već sljedeće školske godine, 2021./2022.

Medicinska škola Pula u izgradnji| foto: Istarska županija

Još 2016. srušena je stara zgrade Medicinske škole u Puli. Škola je privremeno preseljena na drugu lokaciju, u okviru zgrade bivše kirurgije Opće bolnice u Puli. Radovi na izgradnji nove zgrade započeti u veljači prošle godine i već su pri kraju. Plan je dovršitih ih već  ovog proljeća. Riječ je o projektu vrijednom  61,7 milijuna kuna, a financiraju ga Istarska županija i Grad Pula.

Nastava bi trebala krenuti od sljedeće školske godine

Sada slijedi faza opremanja škole, a nastava u novoj zgradi Medicinske škole Pula trebala bi započeti od školske godine 2021./2022., priopćeno je iz Istarske županije. Gradonačelnik Pule, Boris Miletić rekao je kako će Medicinska škola Pula biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u Hrvatskoj, a novi prostorni uvjeti će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju budućih medicinskih kadrova.

– Drago mi je što su Istarska županija i Grad Pula partneri na ovome projektu, iako je Županija osnivač srednjih škola. Međutim, kako se Škola nalazi na području Pule, Grad se aktivno uključio u sufinanciranje projekta. Govoreći o srednjoškolskom obrazovanju, svakako valja spomenuti i izgradnju Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma na Stoji, ali i daljnji razvoj Sveučilišta J. Dobrile i proširenje studentskog doma. Sve navedeno predstavlja jedan veliki zamah u ulaganje u obrazovanje, rekao bih, jedno od većih posljednjih desetljeća, izjavio je pulski gradonačelnik.,

Izdvojeni članak

Gradi se nova škola: Pogledajte kako je premijer u ritmu glazbe zamahivao lopatom

Stvoren prostor za pokretanje novih programa

I Županije poručuju kako je nekadašnja škola sadržavala je samo četiri učionice na 470 kvadrata. Novim rješenjem osigurat će se prostori za smještaj devet općih učionica, sedam specijaliziranih učionica, tri praktikuma, tri laboratorija, kabineta za nastavnike, bibliotečno-informatičkog centra, prostora za više namjena, kuhinje i blagovaonice, učeničkog kluba, prostora za organizaciju i koordinaciju rada, sanitarija za nastavnike i učenike te ostalih pratećih prostora.

Inače, Medicinsku u Puli trenutno pohađa 319 učenika, a izgradnjom nove škole stvaraju se uvjeti za školovanje njih oko 400, a uz to i pokretanj enovih programa.

– Sadašnji prostorni uvjeti omogućavaju školovanje u nastavnim programima: medicinske sestre/tehničari opće zdravstvene njege, fizioterapeutski tehničari i primalje asistentice, dok će izgradnja nove zamjenske zgrade Medicinske škole Pula omogućiti i uvođenje novih nastavnih programa za koje postoji potreba: dentalni asistenti, farmaceutski tehničari, zdravstveno-laboratorijski tehničari i sanitarni tehničari, priopćili su iz Županije.

[FOTO] Izgradnja ultramoderne Medicinske škole bliži se kraju, poznato kada otvara svoja vrata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap