Pretraga

Policija otkrila uzrok požara na školskom autobusu: Oglasila se i škola čiji su učenici bili u vozilu

A- A+

Jutros je u Garešnici u potpunosti izgorio školski autrobus. Srećom, nitko od učenika nije ozlijeđen, priopćeno je iz tamošnje vatrogasne postrojbe.

Foto: JVP Garešnica; Facebook

U većini županija, a tako i u Bjelovarsko-bilogorskoj, zimski su praznici završeni i učenici se vraćaju u klupe. Ondje se jutros u mjestu pored Garešnice dogodio požar školskog autobusa. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, a na sreću, nitko nije ozlijeđen.

– Jutros nešto prije sedam sati dobili smo dojavu od centra 112 o požaru školskog autobusa u Velikoj Trnavi udaljenoj 15 km. Izašli smo s tri vozila i pet ljudi. Sva djeca su dobro, priopćili su iz Javne vatrogasne postrojbe Garešnica.

Kako je priopćeno iz PU Bjelovarsko-bilogorske, čim je uočio dim, vozač je učenike izveo na sigurno.

– Danas oko 6:45 u Velikoj Trnavi ispred kbr. 123  došlo je požara na autobusu Čazmatrans prometa d.o.o, a koji služi za prijevoz učenika. Vozač autobusa nakon što je zamijetio dim u predjelu motora izveo je 10-tak učenika iz autobusa na sigurno te započeo gašenje požara sa protupožarnim aparatima u čemu nije uspio te se potom požar proširio na cijeli autobus. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci koji su  ugasili  požar. Slijedi obavljanje očevida kojim će se utvrditi uzrok ovog požara. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, priopćili su iz policije.

Dopuna informacija, 7. siječnja 2020. u 14:36

Policija je dovršila očevid te je poznat uzrok požara.

– Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara na autobusu došlo zbog tehničkog kvara na zadnjim desnim kotačima na kojima je došlo do pregrijavanja uslijed trenja, a potom i do zapaljenja autobusa kojom prilikom je isti u potpunosti izgorio, dodatno su priopćili iz PU bjelovarsko-bilogorske.

O čitavom slučaju oglasila se i škola koju su pohađali učenici, a odakle poručuju da će učenicima biti pružena pomoć.

– Jutros je u Velikoj Trnavi došlo da zapaljenja autobusa koji prevozi djecu u školu. Želimo obavijestiti da su, zbog brze reakcije i pribranosti vozača, sva djeca izašla iz autobusa na vrijeme, da su svi dobro i neozlijeđeni. Drugim autobusom su prevezeni u školu. Pomoći ćemo im da lakše prebrode ovo vrlo neugodno iskustvo

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrđeno je da je u školu hitno poslan stručni tim.

– Vezano uz događaj koji se dogodio jutros u Velikoj Trnavi gdje se zapalio školski autobus, obavještavamo Vas da je na zahtjev ravnateljice OŠ Slavka Kolara – Hercegovac u školu hitno poslan stručni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja, stoji u priopćenju MZO-a.

Foto: JVP Garešnica; Facebook

Foto: JVP Garešnica; Facebook

Share via
Copy link
Powered by Social Snap