Pretraga

[FOTO] Olujni vjetar uništio krovove škola i ogradu fakulteta: ‘Ne izlazite van ako ne morate’

A- A+

Osim što je rušio drveća i prometne znakove, olujni se vjetar ove subote okomio na škole, ali i ogradu Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Iz DHMZ-a upozoravaju da je vjetar uzrokovao fenski učinak te da će još jačati.

Olujni vjetar ove je subote pogodio brojne dijelove Hrvatske. Rušio je drveće, raznosio ‘odbjegle’ grane na automobile, bacao prometne znakove, uništio krovište Gimnazije u Virovitici, a zbog vjetra je nastradala i Osnovna škola Suhopolje.

–  Ne izlazite van ako ne morate. Olujni vjetar ruši drveće i diže krovove. Do 14 sati će se pojačavati. U OŠ Suhopolje vjetar je digao krov s garaže i bacio na školu. Područje je obišao i župan Igor Andrović, objavila je na Facebooku Virovitičko-podravska županija uz fotografije nastale štete.

No, škole nisu bila jedina meta olujnog vjetra. Kako prenosi Index, vjetar je srušio i stablo na ogradu Veterinarskog fakulteta te ju u potpunosti ‘skršio’. Državni hidrometeorološki zavod rekao je da je vjetar u Zagrebu uzrokovao fenski učinak (nagli porast temperature i smanjene vlažnosti zraka) te napominju kako će i dalje jačati.

– Olujnih i orkanskih udara bit će u cijeloj Hrvatskoj, upozoravaju iz DHMZ-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap