Pretraga

[FOTO] Otvorena nova škola u zagrebačkom kvartu koju pohađa 240 učenika

A- A+

Trešnjevka je dobila novi objekt sa sportskom dvoranom Osnovne škole August Šenoa. Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević, iako je kamen temeljac položio bivši gradonačelnik Milan Bandić. Tomašević je naglasio kako je ovo tek prva faza izgradnje te da se za drugu planira povećati njezin kapacitet na 20 razrednih odjela za učenike od 1. do 8. razreda i da se izgradi vanjsko sportsko igralište nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi.

Foto: Trešnjevka je NAŠA, Facebook

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je novoizgrađeni školski objekt sa sportskom dvoranom Područne škole Pongračevo Osnovne škole Augusta Šenoe. Iako je nastava u školi započela još u listopadu ove godine, u petak je održano svečano otvaranje gdje je Tomašević zahvalio građanima na inicijativi te višegodišnjim poticajima izgradnji područnog objekta OŠ Augusta Šenoe.

– Zbog ekspanzije broja stambenih zgrada u ovome dijelu GČ Trešnjevka sjever, potrebna je bila nova školska zgrada. Nova područna škola se sastoji od osam učionica razredne nastave, dviju za nastavu informatike, dviju za izbornu nastavu te od kuhinje s blagovaonicom, knjižnice i dvodjelne sportske dvorane, a može ju pohađati oko 240 učenika od 1. do 4. razreda, rekao je gradonačelnik.

Ovo je tek prva faza izgradnje

Dodao je i kako je ovime završena tek prva faza izgradnje.

– Za drugu fazu je planirano da se poveća njezin kapacitet na 20 razrednih odjela za učenike od 1. do 8. razreda i da se izgradi vanjsko sportsko igralište nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi, poručio je Tomašević.

Ravnateljica Ivana Sauha zahvalila je svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta te što su se u ovim teškim vremenima uspjeli okupiti oko nečeg lijepog i pozitivnog.

– Područna škola Pongračevo je dobila prekrasne učionice, novu dvoranu i kuhinju i kreće ispočetka. No, oni na kojima se temelji odgojno-obrazovni rad u ovoj školi nisu početnici. Kvalitetu i iskustvo što su ga stekli u jednoj od starijih i kvalitetnijih zagrebačkih škola, u OŠ Augusta Šenoe oni prenose u ovu školu, izjavila je ravnateljica.

Prozivali Tomaševića zbog ‘duginih’ boja na fasadi škole

Poseban detalj privukao je gradonačelnikovu pažnju prilikom otvaranja, a to je znak ‘Rezervirano za gradonačelnika’ na mjestu za bicikle. No, ovo nije prvi put da je vijest oko te škole bila povezana uz Tomaševića. Mjesec dana nakon što je postao gradonačelnik prozvao ga je Vice John Batarelo, jedan od istaknutijih desničara na domaćoj sceni i to zbogduginih’ boja na fasadi škole.

– Nova osnovna škola na Trešnjevci u Zagrebu koja se otvara u kolovozu. Zna se tko je preuzeo Zagreb i provodi svoju indoktrinaciju – s našim novcem i našom djecom. Progresivno ludilo i nasilje, napisao je tada Batarelo na Facebooku uz fotografiju šarene fasade.

No, još je 4. rujna prošle godine na stranicama Grada Zagreba objavljeno kako je tadašnji gradonačelnik Milan Bandić postavio kamen temeljac. Tada je objavljen i 3D prikaz škole pa tako i fasade koja je od samih početaka trebala biti šarena.

područna škola pongračevo

Područna škola Pongračevo, trodimenzionalni model
Foto: Grad Zagreb

Share via
Copy link
Powered by Social Snap