Pretraga

[FOTO] Ovo je prva hrvatska srednja škola koja je uvela uniforme

A- A+

Posljednjih nekoliko godina sve su glasnije rasprave, o temi školskih uniformi. Jedan od istaknutih argumenata pobornika njihova uvođenja su umanjivanje socijalnih razlika među kolegama iz razreda, dok protivnici tvrde da bi to ugušilo kreativnost učenika. Da bi metodom istraživanja sa sudjelovanjem ispitali prednosti i nedostatke školskog uniformiranja, učenici drugog A Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, na čelu s profesoricom Anitom Rengel, sudjeluju u eksperimentalnom projektu Dress code te će stoga od 29. travnja do kraja nastavne godine nositi odore. Zatim će izložiti rezultate do kojih su došli.        

Učenici drugog razreda smjera upravni referent Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, baš na dan škole, krenuli su u eksperimentalni projekt Dress code, kojim žele iz prve ruke ispitati prednosti i mane školskih odora, koje svako malo dođu u fokus javnosti.

Izdvojeni članak

[Školske uniforme] Hrvoje Bašić: ‘Ne želimo od Hrvatske napraviti Sjevernu Koreju’

Tako smo i mi prije godinu dana proveli anketu u kojoj smo čitateljima postavili pitanje podržavaju li uvođenje školskih odora ili ne. Kolika je podijeljenost oko ovog pitanja posvjedočili su rezultati. Od 421 ispitanika, 49.4 posto je bilo pobornika uvođenja uniformi, 46.6 protivnika, dok samo 4 posto sudionika nije imalo mišljenje o tom pitanju.

Do sada su dvije javne hrvatske osnovne škole uvele uniforme i nekoliko privatnih, dok je ovo u Pitomači je, pa i u nekom eksperimentalnom obliku, prvi takav slučaj sa srednjim školama.

Budući upravni referenti iz Pitomače, na čelu s profesoricom Anitom Rengel, pristupili su svome projektu sustavno pa će na kraju školske godine u školi provesti anketiranje i ispitivanje te na osnovu rezultata istraživanja pridonijeti javnoj raspravi o ovoj temi.

– To radimo da vidimo hoćemo li moći provođenjem projekta umanjiti socijalnu razliku kod djece, a da su u nivou svoje struke, komentirala je profesorica Rengel na Facebooku.

U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju budući upravni referenti u odorama, koje su na tragu onih kakve će nositi, ostanu li nakon srednje škole u struci.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap