Pretraga

[FOTO] Spremate se upisati ugostiteljsku? Evo kako izgleda praksa za konobare i kuhare

A- A+

Oko 70 posto škola u Hrvatskoj su strukovne škole, a među njima se nalaze i trogodišnja zanimanja. Za veliku većinu tih zanimanja zamišljena je praksa koja učenike priprema za rad na stvarnom radnom mjestu koje će ih dočekati nakon završetka školovanja. Takva su zanimanja, primjerice, konobar i kuhar. Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači podijelila je na svojim društvenim mrežama fotografije učeničke prakse.

Za trogodišnja zanimanja u srednjim školama – primjerice za kuhara i konobara – učenička praksa, odnosno praktični dio nastave sastavni je dio svakodnevice i obuhvatna priprema za izlazak na tržište rada. Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači podijelila je na društvenim mrežama fotografije s učeničke prakse svojih učenika.

“Zavirite u praktičnu nastavu naših učenika koji pohađaju zanimanja KUHAR – JMO i KONOBAR – JMO. Ugodan doček gostiju, prezentiranje i posluživanje vina kod stola gosta, te serviranje i posluživanje glavnog jela kod stola gosta samo su neke od aktivnosti kojima smo prisustvovali tijekom današnjih vježbi”, napisali su iz Škole na društvenim mrežama.

[FOTO] Spremate se upisati ugostiteljsku? Evo kako izgleda praksa za konobare i kuhare
Share via
Copy link
Powered by Social Snap