Pretraga

[FOTO] Dok ste za laptopom, neki su u teškoj akciji: Ovako izgleda nastava budućih policajaca

A- A+

Započela je kontaktna nastava za 16. naraštaj polaznika Policijske škole Josip Jović. S nama su podijelili fotografije na kojima možete vidjeti kako izgleda prosječni dan budućeg policajca.

Zbog pandemije koronavirusa, a potom i jakog potresa koji je krajem ožujka pogodio Zagreb Policijska škola Josip Jović nije mogla organizirati nastavu kao i prijašnjih godina.

Krenuli s online nastavom

Kako bi izgubili što manje od nastavnog plana i programa, polaznici su započeli svoje obrazovanje putem sustava e-obrazovanja, a koje će trajati  sve dok se ne stvore optimalni uvjeti za uobičajenu organizaciju cjelokupnog obrazovnog procesa na Policijskoj akademiji.

Tijekom provedbe e-obrazovanja, intenzivno se  razmišljalo kako riješiti problem praktične nastave sporta i samoobrane te policijskog naoružanja i gađanja koji se u samo malom segmentu mogu pratiti kroz e-obrazovanje. Kako ne bi došlo do velikog zaostatka nastavnog plana i program odlučeno je da se sukladno provedbenom planu aktivnosti i organizaciji rada Policijske škole „Josip Jović“ u uvjetima zaštite od zaraze virusom Covid-19 i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od 9. studenoga 2020. godine organizira kontaktna nastava za mali broj polaznika (dva razredna odjela – oko 50 polaznika) u trajanju od tjedan dana.

Rotacija razreda

Razredni odjeli će se nakon jednog tjedna „rotirati“ tako da se odjeli, koji su bili na kontaktnoj nastavi, vraćaju na online nastavu, a druga dva odjela, koja su bila na online nastavi, dolaze u Policijsku akademiju.

Tijekom boravka na Policijskoj akademiji svi polaznici će zadužiti policijsku odoru i opremu, upoznati se s pravnim aktima Policijske akademije i Uputom o nošenju policijske odore i opreme dok će ih voditelji obrazovnih skupina uvježbavati strojeve radnje i postupke te međusobno pozdravljanje i oslovljavanje policijskih službenika.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap