Pretraga

Fotogalerija: Najljepši svjetski muzeji

A- A+

Gotovo da ne postoji ništa ljepše od provođenja popodneva razgledavajući znamenitosti u jednim od najljepših muzeja svijeta. Donosimo listu muzeja koje bi svatko trebao jednom u životu posjetiti.

Muzeji su mjesta u kojima se mnogi ljudi vole izgubiti na nekoliko sati i uživati u umjetnosti – slikama, skulpturama i sličnome. Huffington Post donosi listu najljepših svjetskih muzeja koje bi svatko bar jednom trebao posjetiti.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: 15 remekdjela koje moraju vidjeti posjetitelji slavnog Louvrea

Metropolitan Museum of Art u New Yorku

Poznati ‘The Met’ sadrži impresivnu kolekciju slika, skulptura i ostale vizualne umjetnosti koja zadivljuje posjetitelje još od 1870. godine, no to nije jedino što vrijedi. Muzej je predivno dizajniran, a galerije i pogled na Central Park samo dodaje ljepotu ovoj kulturnoj građevini. Ovdje možete provesti dane, a i dalje nećete sve vidjeti onako kako se spada. Ono što morate pogledati su djela Vincenta van Gogha i Jacksona Polloca, a nije loše vidjeti ni Arms and Armor kolekciju. Pametno je uzeti i knjigu Neoclassical Circle-Link Earrings za 60 dolara.

Louvre u Parizu

Najpoznatiji osmijeh na svijetu tek je početak onoga što možete vidjeti u Louvreu. Ovaj muzej posjeduje najviše onih povijesnih djela koje će svi prepoznati, a kako biste sve pregledali trebat će vam dan ili dva vremena. Ukoliko nemate toliko vremena, možete uzeti 90-minutnu Masterpieces turneju koja pokazuje najpoznatije stvari. Ono što morate vidjeti je Aphrodite, Mona Lisu i Winged Victory of Samothrace. Možete kupiti i knjigu koja sadrži sve slike – All the Paintings, koja stoji 75 dolara.

Museo Nacional del Prado u Madridu

Ovaj je muzej postao dom španjolskih i nizozemskih umjetnika, uz mnoge druge. Ovdje možete vidjeti remekdjela Goye i Velazqueza, koji su pomogli da i djela mnogih talijanskih majstora, poput Tiziana, nađu put do Madrida.

Izdvojeni članak

Najpopularniji muzeji svijeta: Louvre na vrhu, Europa i dalje dominira

Rijksmuseum u Amsterdamu

Ovo je meka umjetnosti u Nizozemskoj, u kojoj prevladava moć nizozemskih majstora. Ovaj muzej ima renoviran prostor u koji je uloženo čak 500 milijuna dolara, a u njemu možete vidjeti The Night Watch Rembrandta van Rijna, i brojna druga djela.

Hermitage u Sankt Peterburgu

U ovaj muzej treba kročiti svatko tko se nađe u Sankt Peterburgu, budući da posjeduje ogromnu kolekciju slika talijanske renesanse, impresionista modernog perioda, ali i antičke umjetnosti. Ono što morate vidjeti je Michelangelov Chrouchin Boy, da Vincijeve Madonne, ali i sliku Antonija Canove, The Three Graces.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap