Pretraga

[FOTOGALERIJA] Oskari znanja podijeljeni mladim glazbenicima i plesačima

A- A+

Drugi dan ceremonije Oskar znanja u poslijepodnevnim je satima održan u predvorju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Čak 110 učenika, studenata i mentora nagrađeno je za ostvarenja u glazbenoj i plesnoj umjetnosti ostvarena u protekloj školskoj i akademskoj godini. Unatoč odgodi, 445 učenika primilo je kipić koji su izradila djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

– Mi smo budućnost Republike Hrvatske i na nama ne smijete štedjeti, u nas morate ulagati, poručio je Karlo Horvat iz Nacionalnog vijeća učenika ministru Mornaru i svima koji kroje sustav obrazovanja prilikom pozdravnog govora.

Izdvojeni članak

[Video] Osmaš na Oskaru znanja zasjenio govore ministra Mornara i rektora Borasa

‘Bez umjetnosti bismo bili siromašni’

Zvonko Kusić, ravnatelj HAZU-a, pozdravio je dobitnike i naglasio kako Hrvatska ovom manifestacijom pokazuje vrednote vrijedne njegovanja. Istaknuo je kako je ovo prvi put u povijesti institucije da su učenici u centru pažnje  i ponosno istaknuo kako je Hazu rado primila mlade nade u svoje odaje.

Pohvalio je i medije istaknuvši kako su doprinjeli pozitivnoj promociji manifestacije, a posebnu je zahvalu uputio i učiteljima.

– Položaj učitelja važan je jer oni su ti koji određuju stupanj znanja neke zemlje i zbog toga im trebamo vratiti izgubljeno dostojanstvo, rekao je Kusić.

Mlade je umjetnike pohvalio i ministar obrazovanja, znanosti i sporta, Vedran Mornar, koji ih je pohvalio za odabir često podcijenjene umjetničke struke.

– Da je više vas odabralo tehnička zanimanja, ova bi zemlja bila bogatija. No bila bi i siromašnija jer bez umjetnosti nema istinskog zadovoljstva. Čestitam vam što niste išli linijom manjeg otpora već ste predano radili i trudili se za ono što volite, mladima je poručio ministar.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA+VIDEO] 329 najboljih nagrađeno na prvom danu Oskara znanja

Dvije sestre – Četiri Oskara znanja

Jadranka Žarković- Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje izrazila je veselje što je dodjela ipak održana uz znatne uštede, a posebnu je zahvalu uputila učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

– Znanje je vaša najveća vrijednost, a danas slavimo najbolje, poručila je učenicima ravnateljica AZOO-a.

Mnogi od njih, zahvaljujući svojim ostvarenjima, postali su dvostruki dobitnici Oskara znanja, a za svoj su rad, osim simboličnom statuom i knjigama, nagrađeni i tabletima.

Posebnu su pažnju plijenile setre gudačice,  violinistica Helga Korbar i violistica Dagmar Korbar koje su kući odnijele čak četiri kipića.

– Ova nagrada mi puno znači jer se računa za neke stipendije, a i druge nagrade. Bojala sam se da se Oskar znanja neće održati, ali njegovo mi održavanje nije presudno u životu ili budućoj karijeri. Glazbom bih se voljela nastaviti baviti jer to je moj san, rekla je Helga Korbar, dobitnica u kategorijama kvartet i duo.

Ceremoniju je vodila simpatična studentica novinarstva, Matina Tenžera, dvostruka dobitnica ovogodišnje Rektorove nagrade. Publiku je dojmila i izvedba himne kroz glas sopranistice Lidije Horvat Dunjko uz Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole ‘Kontesa Dora’ iz Našica i dirigentice Marine Kopri.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap