Pretraga

Fotogalerija: Pogledajte jednu od najfascinantnijih fakultetskih zgrada na svijetu

A- A+

Osebujnih građevina u Sydneyu ne nedostaje no nova zgrada Ekonomije na Tehnološkom sveučilištu zasigurno se neće utopiti u masi. Iako će službeno nositi ime Chau Chak Wing po australsko – kineskom investitoru koji je dao šestinu sredstava za njenu izgradnju vjerojatnije je da će se u narodu zadržati kolokvijalni nadimak – smeđa papirnata vrećica.

Najnoviji rad fantastičnog arhitekta Franka Gehryja dobit će posebno mjesto u sidnejskom krajobrazu. Osebujna smeđa građevina nalik na zgužvanu kartonsku vrećicu novi je dom Ekonomskog fakulteta Tehničkog sveučilišta u ovom velikom australskom gradu.

Gehry, kanadski arhitekt židovskog podrijetla, inače je poznat po spektakularnim građevinama i ‘vrećica’ nije prvi uradak ovog tipa, jer je svjetsku javnost već ranije oduševio praškom zgradom Ginger and Fred, novim kompleksom Luisa Vuittona u Parizu, Guggenheimovim muzejom u Bilbau te Walt Disny koncertnom dvoranom.

Zanimljivost vezana za njegovu posljednju građevinu je i činjenica da se pojedini djelovi zgrade mogu mijenjati prema potrebama ljudi u njoj.

Copy link
Powered by Social Snap