Pretraga

Fotogalerija: Pogledajte urnebesnu proslavu maturanata u Zagrebu

A- A+

More maturanata je u petak ujutro preplavilo glavni zagrebački trg i ispunila ga pjesmom i plesom. Tradicionalna norijada ni ove godine nije prošla bez prosipanja brašna i piva, a usprkos prohladnome vremenu, neki od njih su svoje srednjoškolske dane obilježili skakanjem u Manduševac.

Par desetaka tisuća maturanata iz cijele Hrvatske slavi kraj svojih srednjoškolskih dana. Najbrojnije okupljanje srednjoškolaca i ove godine se odigrava u Zagrebu gdje na tradicionalnoj norijadi sudjeluje oko pet tisuća maturanata.

Usprkos kiši, niskoj temperaturi i povremeno vrlo neugodnom vjetru maturanti su preplavili Trg bana Josipa Jelačića i kroz sat vremena, koliko su se na njemu zadržali, napravili urnebes. Mnogo pjesme, zaglušujućeg zviždanja i plesa kao i prijašnjih godina bilo je dopunjeno gađanjem brašnom i polijevanjem pivom. Iako je vrijeme bilo grozno, među maturantima se ipak pronašlo desetak najhrabrijih koji su se okupali i u Manduševcu.

Srednjoškolce je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić, a nakon toga rijeka bivših srednjoškolaca krenula je gradom prema Bundeku gdje će do kasnih večernjih sati nastaviti sa slavljem uz bogat glazbeni program.

Više fotografija pogledajte ovdje! Najkreativnije majice možete pogledati na linku.