Pretraga

Fotogalerija: Rusi se popeli na vrh piramide u Egiptu i snimili nevjerojatne fotografije

A- A+

Jedan ruski fotograf i njegova dva prijatelja pet su sati čekali sakriveni pri dnu Velike piramide u Egiptu kako bi izbjegli poglede naoružanih čuvara i uspeli se na vrh piramide. Fotografije koje su gore napravljene obišle su svijet i oduševile mnoge.

Vadim Makhorov

Razgledavanje piramida u Egiptu moguće je svakodnevno, no samo u određenom terminu nakon čega je svaki prilazak piramidama izričito zabranjen. Piramide nakon toga čuvaju zaštitari oboružani dugim cijevima koji imaju pravo uhiti vas, pa čak i silom spriječiti na počinjenje krivičnih djela – u ovom slučaju penjanje na piramide.

Unatoč svemu ruski fotograf Vadim Makhorov i njegova dva prijatelja odlučila su riskirati te su se nakon termina za razgledavanje čak pet sati skrivali u podnožju Velike piramide u Gizi. Kada su se naoružani zaštitari udaljili, trojac je započeo s penjanjem na piramidu koja je visoka 146 metara.

Izdvojeni članak

Pet razloga zašto putovati kao student

Kada su se popeli, Makhorov je napravio fantastične fotografije koje su u samo nekoliko sati obiošle svijet i oduševile mnoge. Ali, neki su ostali i zaprepašteni. Naime, da su uhvaćeni na djelu, Rusima bi prijetila kazna između jedne i tri godine zatvora.

Na taj se način želi očuvati jedan od najstarijih i najosjetljivijih svjetskih spomenika, a fotografije pokazuju da su piramide pri vrhu išarane različitim porukama što znači da posjeti vrhu piramide nisu toliko rijetki koliko se misli, ali i da ljudi osjećaju veliku potrebu za devastacijom.

Uvijek me privlačio Egipat, napisao je u svojoj isprici jučer Vadim Makhorov – Kolko mi seže sjećanje, moj najveći san bio je popeti se na Veliku piramidu u Gizi. Nismo željeli nikoga uvrijediti. Samo smo slijedili svoj san.

Fotogalerija: Rusi se popeli na vrh piramide u Egiptu i snimili nevjerojatne fotografije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap