Pretraga

[Fotogalerija] Saznajte tko su mladi akrobati koji plijene pažnju u centru Zagreba

A- A+

Razmjena mladih Colors of Europe okupila je 24 mladih iz Portugala, Moldavije, Francuske i Hrvatske, a uključila je i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i mlade smanjenih mogućnosti poput mladih iz
SOS Dječjeg sela. Održana u Samoboru, omogućila je polaznicima da se okušaju u street performansu na tri lokacije u centru Zagreba, gdje su izazvali veliko zanimanje.

Outward Bound Croatia|Facebook

Izdvojeni članak

Međunarodna razmjena – Nezaboravno iskustvo učenicima IX. gimnazije


Outward Bound Croatia

Hrvatska škola Outward Bound je udruga koja provodi programe iskustvenog učenja u prirodi za djecu i mlade te je dio međunarodne mreže Outward Bound International koja već više od 70 godina djeluje diljem svijeta, od Kanade do Novog Zelanda, a od 2005. godine aktivno djeluje i u Hrvatskoj.

Međunarodna razmjena mladih održana u Samoboru uz potporu Erasmus+ programa, a u Samoboru je okupila 24 mladih iz četiri europske države. Polaznici su učili nove vještine kao što su slackline, akrojoga, street art, street performans i fotografija.

Učenje novih vještina i upoznavanje s lokalnom zajednicom kroz radionice u samoborskim parkovima i na šetalištima, za sudionike je bilo oslobađajuće iskustvo.

– Slučajno sam u školi čuo obavijest o projektu i odlučio sam se uključiti zbog zanimljivih aktivnosti i puno igara. Vježbali smo akrojogu i imali nastup na Zrinjevcu i Trgu, bitno je da izlazimo iz svoje zone udobnosti, kaže 15-godišnji Krešimir, koji je iz Gospića stigao u Samobor. Druženje s kolegama iz drugih zemalja, performansi na javnim mjestima i razbijanje nelagode za Krešu je način na koji stječe vrijedno životno iskustvo. S Krešimirom se slaže i Portugalka Joana, koja iako je 21-godišnja studentica, prvi put sudjeluje u međunarodnoj razmjeni, a i prvi je put u Hrvatskoj.

– Program je djelovao zanimljivo pa mi je bilo lako odlučiti da dolazim na razmjenu. U Hrvatskoj do sada nisam bila, ali sam puno toga naučila o lokalnoj kulturi i voljela bih ponovno doći, volontirati i putovati. Ovdje sam naučila da mogu puno toga, u sat vremena pripreme iz akrojoge, pripremili smo nastup na javnom mjestu, u centru grada. Bilo je jako zabavno, iznenadila sam samu sebe s time što mogu, kaže Joana.

Kako su izgledali street performansi, akrojoga i ostale aktivnosti koje su naučili sudjelujući u projektu Colors of Europe, pogledajte u fotogaleriji.

[Fotogalerija] Saznajte tko su mladi akrobati koji plijene pažnju u centru Zagreba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap