Pretraga

Fotogalerija: Športska gimnazija iz Zagreba najuspješnija na Državnom prvenstvu

A- A+

Svečanom završnicom u petak trećeg svibnja zatvoreno je sportsko Državno prvenstvo za srednjoškolce koje se održavalo u Poreču, s iznimkom badmintona igranog u Umagu. Sudjelovalo je 906 učenika iz 61 srednje škole u Hrvatskoj. Najuspješnija je bila Športska gimnazija koja je osvojila četiri medalje i to tri zlatne i jednu srebrnu. Ova škola imala je ujedno i najviše timova na završnici njih ukupno osam. Na drugom mjestu po broju osvojenih medalja je Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec koja je osvojila tri bronce, mada su po olimpijskim pravilima dva zlata III. gimnazije Zagreb ‘većeg sjaja’.

Još je pet škola osvojilo po dvije medalje. Domaćin Srednja škola Mate Balote Poreč osvojila je zlato i broncu, a Ekonomska-birotehnička škola Split, Ekonomska škola Šibenik te Srednja škola Dugo Selo, po jedno srebro i broncu. Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci osvojila je po jedno srebro u atletici i badmintonu.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Prvi sportaši se okitili medaljama na Državnom prvenstvu

Gledajući gradove, srednje škole iz Zagreba su očekivano osvojile najviše medalja, ukupno 10 od mogućih 45, računajući i srebro Srednje škole Sesvete u krosu. Od deset odličja čak je sedam zlatnog sjaja. Po veličini sljedeća tri hrvatska grada, dakle Split, Rijeka i Osijek osvojili su po tri medalje, kao i već spomenuti Čakovec, odnosno njihova Gimnazija Josipa Slavenskog.

Prema vrsti škole, najuspješnije su gimnazije s 25 odličja, s tim da su obzir uzete sve vrste gimnazija odnosno športska, vjerska, privatna, jezične i opće. Strukovne škole okitile su se s 9 medalja, a mješovite s 11.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap