Pretraga

[Fotogalerija] Srednjoškolci oduševili s nastupima na LiDraNu

A- A+

Smotra LiDraNo započela je fantastičnim pojedinačnim dramskim nastupima, a završila s predstavljanjem najboljih radova iz šest različitih izraza. Tehnička škola Šibenik bila je domaćin smotre, a cijelo događanje odvijalo se u resortu Solaris. Učenici su predstavljali radove u literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi), novinarskom (samostalni novinarski radovi i školski listovi) i radijskom izrazu. Tijekom sljedećih mjesec dana imat ćete priliku na srednja.hr pročitati najbolje radove s državne smotre, a do tada zavirite u fotogaleriju koja otkriva tek dašak odlične atmosfere.

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima školskih družina održali su članovi prosudbenih povjerenstava, među kojima su priznati i poznati književnici i pisci kao što su Zoran Ferić, Enes Kišević i Damir Miloš, novinari i urednici novina, filmski, kazališni i televizijski redatelji, među kojima Mario Kovač, Snježana Samac i Romano Bogdan, glumci Vlasta Ramljak i Luka Dragić, dramski pedagozi i radijski djelatnici.

Cilj Smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku te otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap