Pretraga

Fotogalerija: Učenici iz 29 hrvatskih škola predstavili tehničke radove na FER-u

A- A+

Državna smotra učeničkih radova iz oblasti elektrotehnike i računarstva održana je u četvrtak na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Sudjelovala su 34 učenika i učenička tima, iz 29 tehničkih škola iz cijele Hrvatske. Prvu nagradu osvojio je Ivan Kožar iz Tehničke škole Ruđer Bošković iz Zagreba, za rad ‘Muzikalna Teslina zavojnica’, a posebno priznanje zaslužilo je djelo ‘Prerada benzinskog automobila u potpuno električno vozilo’ kojeg su tvorci desetak učenika iz Tehničke škole Vice Vlatković iz Zadra. Ovaj rad je izuzet iz regularne konkurencije, budući da su na svim ostalim projektima radili jedan ili dva učenika.

Po prvi put pri zagrebačkom FER-u održana je Državna smotra učeničkih radova iz oblasti elektronike i računarstva. Sudjelovalo je 34 učenika i učenička tima iz 29 tehničkih škola iz cijele Hrvatske. Iako je samo sudjelovanje naznačeno kao pobjeda, ipak su proglašena tri rada, koja su ocjenom komisije bili nešto ispred konkurencije.

Prvu nagradu je osvojio Ivan Kožar iz zagrebačkog Ruđera, za projekt ‘Muzikalna Teslina zavojnica’, a nagrađeni su još i ‘Logički analizator’ autora Ferdinanda Bregovića iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Luka Kucelj iz Srednje škole Sesvete, koji je napravio simulaciju ‘Prometni semafor’. Posebno priznanje dobio je brojni tim iz Tehničke škole Vice Vlatković iz Zadra, za rad ‘Prerada benzinskog automobila u potpuno električno vozilo’.

Izdvojeni članak

Srednjoškolci iz Zadra preradili benzinski u električni automobil

Stručno povjerenstvo koje je procijenjivalo radove u ime Fakulteta elektrotehnike i računarstva bilo je u sastavu prof. dr. sc. Zdenko Kovačić, doc. dr. sc. Mario Vražić te dr. sc. Iva Bojić.

Uz nagrađene radove neki od sjajnih eksponata bili su i vjetroelektrana od 500 Wata, funkcionalni stroj za pranje rublja, te CNC glodalica.

Uz zagrebački FER, koji je bio domaćin Smotre suorganizator je bila i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Događaj je privukao mnoštvo profesora, studenata i drugih znatiželjnika.

Copy link
Powered by Social Snap