Pretraga

[Foto+video] Hrvatska je dobila novu generaciju policajaca koji će održavati mir i sigurnost građana

A- A+

Na Policijskoj akademiji u četvrtak je održana svečanost prigodom završetka školovanja polaznika Policijske škole ‘Josip Jović’. Nakon 11 mjeseci žestoke obuke Hrvatska je dobila novu generaciju službenika, kojima je zadaća održavati mir, sigurnost i ulijevati povjerenje svojim sugrađanima. Govor u ime generacije održao je Silvio Poslončec koji možete pogledati u videu.

Kandidati za upis u Policijsku školu ‘Josip Jović’ prije obuke su morali proći brojna ispitivanja. Čak 2500 mladića i djevojaka rješavali su psihotest, fizička testiranja, liječnički pregled te su im mjerili visinu i težinu. Na kraju su morali odraditi i motivacijski razgovor, u kojem su budućim kolegama objasnili zašto žele postati policajci.

Najboljih 325 primljeno je na obuku, kroz koju su se 11 mjeseci pripremali za svoju buduću službu. Nakon tisuće sati treninga najuporniji učenici Policijske škole ‘Josip Jović’ u petak su prisegnuli da će čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu građana Republike Hrvatske.

Izdvojeni članak

Upasti na Policijsku akademiju je prava lutrija, a rezultati prijemnog postupka su tajni

Najboljih pet učenika dobili nagrade za poseban trud i uspjeh

– Nisam još siguran gdje ću se usmjeriti. U policiji ima jako puno različitih mogućnosti, u početku se normalno krene na ulici, kao član temeljne policije, a kasnije je moguć napredak. S obzirom na to da sam obuku položio s 5.0 prosjekom dobio sam izravan upis na Visoku policijsku školu pa planiram nastaviti svoje obrazovanje i završiti stručni studij kriminalistike , izjavio je Silvio Poslončec, koji je održao govor u ime generacije 2014./2015.

Nagrade za poseban trud i uspjeh najboljim učenicima uručio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Osim Silvia, priznanje je dobila Kristina Krolo te Antonio Šijanski, Matija Puškarić i Franjo Pavela.

Izdvojeni članak

Život s daltonizmom: ‘Zbog nerazlikovanja boja srušio mi se san o karijeri’

Obuku će pamtiti po jutarnjoj tjelovježbi

– Najteže mi je bilo položiti Sigurnost u prometu. Iako sam i njega na kraju položio s odličnim, nekako mi taj predmet nije odgovarao pa sam morao malo više učiti i truditi se da bi ostvario vrhunski rezultat, prisjetio se Poslončec, koji je tijekom srednje htio u vojsku, a danas mu nije žao što je ipak završio na Policijskoj akademiji.

Osim toga, priznao nam je kako će posljednjih 11 mjeseci obuke najviše pamtiti po redovitoj jutarnjoj tjelovježbi. U videu na dnu članka pogledajte govor Silvia Poslončeca, kojim se u ime svojih kolega obratio nadređenima i prisutnim građanima.

Copy link
Powered by Social Snap