Pretraga

Fra Čovo ima dosta urnebesnu poruku: ‘Ne dajte obrazovnim ustanovama da vam odgajaju djecu’

A- A+

‘Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku’. Rekao je to u četvrtak fra Ante Čovo, Gvardijan svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske nakon misnog slavlja povodom blagdana Velike Gospe. Podsjetimo, radi se o svećeniku koji je prije početka Sinjske alke premijeru Andreju Plenkovići i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović rekao da ‘kleknu i mole’ pa su oni to i učinili, pišu 24sata.

Fra Ante Čovo, Crkva Čudotvorne Gospe Sinjske
Foto: Youtube screenshot

Blagdan Velike Gospe posebno su obilježile barem dvije propovijedi. Biskup Vlado Košić u Gori se obrušio na reformu obrazovanja, a fra Ante Čovo u svetišu Čudotvorne Gospe Sinjske poručio je roditeljima da ne dozvole da im mediji i obrazovne institucije odgajaju djecu jer će ‘zatvoriti nebo nad njima’. Inače, od zanimljvih.

– Ne dopustite da moderne tehnologije, mediji, pa ni obrazovne ustanove odgajaju vašu djecu jer će nad njima zatvoriti nebo. Imat ćete možda poslušnike, imat ćete možda intelektualce, ali nećete imati cjelokupne osobnosti. Zato ne dajte kršćanskoga, ljudskog odgoja nikome iz svojih ruku, istaknuo je nakon misnog slavlja.

Osvrnuo se i na odlazak mladih iz Hrvatske te im poručio da ne bježe u potrazi za materijalnim. Bog ih je, kaže, udijeljujući im darove, zasadio u Hrvatsku, prenose 24sata.

– Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske zatvarate nebo jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima. Nemojte dopustiti da vas materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu i onda dođete ovdje natrag i onda kažete – ovdje nema sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti, rekao je fra Ante Čovo. Mladima je poručio i kako nema ljepšega života, ugodnijega i duhovnijeg života od Hrvatske, rekao je fra Čovo.

Fra Čovo ima dosta urnebesnu poruku: ‘Ne dajte obrazovnim ustanovama da vam odgajaju djecu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap