Pretraga

Fuchs: U ponedjeljak ćemo vjerojatno imati polovicu županija na C modelu

A- A+

Na sjednici Vlade premijer je najavio kako ćemo u petak znati detalje o daljnjem održavanju nastave na nacionalnoj razini. No, već desetak županija odlučio je da se prelazi na online model. Nakon sjednice ministar Fuchs izjavio je kako očekuje da će u ponedjeljak pola županija biti na C modelu, a otkrio i kako neće biti produljenja praznika.

Radovan Fuchs

foto: Denis Gaščić, srednja.hr

– Sutra će Stožer detaljnije govoriti o mjerama, osobito kad je riječ o održavanju školske nastave. U otprilike desetak županija prešlo se ili se prelazi model C, odnosno na online nastavu, rekao je Andrej Plenković.

Na današnjoj sjednici Vlade premijer je najavio kako će se na sutrašnjoj sjednici Stožera civilne zaštite otkriti detalje o budućoj organizaciji nastave.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako pada dob zaraženih te ponovio da moramo brinuti o starijima.

Odluke o prelasku na C model do sad je već donijelo nekoliko župnaija, primjerice Varaždinska. U Karlovačkoj županiji online nastava počela je danas, dok je dio učenika u još šest županija već  neko vrijeme na online nastavi. Više o tome čitajte na poveznici.

Nadopuna teksta, 13 sati

Nakon sjednice Vlade ministar Radovan Fuchs otkrio je kako je za očekivati da ćemo ‘u ponedjeljak imati polovicu županija na C modelu što znači da su učenici od ponedjeljka online’, prenosi N1.

Ministar je pojansio da to znači da na online nastavu prelaze svi osim učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole i maturanata.

– Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se to nakon uskršnjih praznika produljiti ili će se situacija popraviti. Ako izuzmemo Zagreb iz ukupnog broja pozitivnih, onda ovih 10 županija ima ukupni broj 726 pozitivnih u odnosu na 106 iz ostalih deset županija. To govori da je incidencija različita i zato postoji pristup da pratimo situaciju i da županije prelaze na modele po potrebi, dodao je Fuchs.

Istaknuo je da se u Gradu Zagrebu već radi po različitim modelima, od škole do škole, no “ako bi brojevi ostali ovako visoki po incidenciji kao zadnjih par dana, onda i Zagreb ide na C model”. Odluku o tome donijet će sutra.

Napomenuo je da je jedinstveni stav Vlade i Ministarstva da nema alternative nastavi licem u lice, no zbog očuvanja zdravlja moraju pristupati prema modelima ovisno o situacijama u županijama.

Zaključio da se praznici neće produljavati jer bi to značilo da je potrebna nadoknada, prenosi N1.

 

Fuchs: U ponedjeljak ćemo vjerojatno imati polovicu županija na C modelu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap