Pretraga

‘Garancija za mlade’: Vlada će od srpnja provoditi nove mjere zapošljavanja

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje broj nezaposlenih mladih ljudi do 25 godina je zabrinjavajući. Zbog toga od 1. srpnja Vlada kreće s novim mjerama za poticanje zapošljavanja mladih prema preporukama Europske komisije. Ministar rada Mirando Mrsić već je napravio radne materijale, budući da će Hrvatska biti prva država u Europskoj uniji koja će te mjere uvesti ove godine, dok će sve druge članice s njima krenuti u 2014. godini.

U Hrvatskoj, ali i cijeloj Europi, broj nezaposlenih do 25 godina je zabrinjavajući te je Europska komisija svim državama člancama poslala preporuke za njihovo zapošljavanje. Dok će sve članice s mjerama krenuti tek u 2014. godini, Hrvatska će nove mjere uvesti već 1. srpnja ove godine. Zbog toga je ministar rada Mirando Mrsić sa svojim suradnicima napravio radne materijale, prenosi Jutarnji list.

‘Garancija za mlade‘ naziv je programa, a sastavljat će ga svaka članica prema svojim specifičnostima. U sklopu navedenog programa Hrvatska će imati 10 novih mjera pomoću kojih će se pokušati smanjiti broj nezaposlenih na burzi rada. Za sada je poznato da će se mjere provoditi na rok od šest mjeseci do godinu dana te da će se dio sredstava povući iz Europskog socijalnog fonda. 

Prilikom samog ulaska u EU i početkom provođenja ‘Generacije za mlade’ naša država će imati na raspolaganju 60 milijuna eura, a od 2014. taj će se iznos povećati na više od milijarde.

Jedan od mjera glasi da će se volonterina plaćati do 600 kuna više pa će uz veću naknadu mjesečno dobivati minimalno 2 300 kuna. U dokumentu provjerite ostale mjere kojima će se pokušati smanjiti broj nezapolenih.

‘Garancija za mlade’: Vlada će od srpnja provoditi nove mjere zapošljavanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap