Pretraga

Gdje na maturalac: Prag

A- A+

Maturalac ili maturalno putovanje je ono za što većina srednjoškolaca živi tijekom trećeg razreda. Izbor je težak, a faktora koji odlučuju je mnogo. bez obzira želite li se kulturno uzdizati ili pak samo dobro provesti s društvom važno se informirati. Zbog toga vam donosimo seriju tekstova Gdje na maturalac. Ovoga puta na redu je Prag.

Kada se u razredu počne pričati o maturalcima obično je jedan od prvih prijedloga Prag. Glavni grad Češke do sada se istaknuo s ponudom koja je bitno različita od ostalih destinacija kao što su Španjolska i Grčka. Ni jedna ponuda nije savršena, no Prag definitivno ima neke adute na koje treba obratit pažnju.

Jeftino, jeftino, jeftino

Kao prvo, cijena. Odluka da se ide u Prag najčešće je motivirana baš ovim faktorom. Jeftinije možete proći jedino ako idete u Gorski Kotar u to vrijeme godine. Aranžmani su često nešto jeftiniji od onih za ostale destinacije, hoteli su jeftiniji, i na kraju, izlazak je jeftiniji.

Praška piva prehrambeni je artikl koji ekipa na maturalcu najviše konzumira, a cijene su često i niže nego u Hrvatskoj. Uz to, ni ostale stvari nisu skupe. Ako vam baš ne sjedne večera ili propustite doručak u hotelu ne morate se bojati da ćete ostaviti pola novčanika na nekom štandu. Uz to, mamu i tatu možete počastiti s pristupačnim, pitkim, suvenirom. Za dosta malu cijenu možete kupiti bocu Becherovke, tradicionalne češke slatke travarice.

Fantastičan ugođaj i prekrasan grad

Drugi faktor, zbog kojeg je Prag vrhunska destinacija, je sam grad. Možda niste ljubitelj povijesti i razgledavanja zgrada, ali ovaj stari grad zaista ima puno za ponuditi. Od Karlovog mosta, starih trgova, uskih uličica, do velike tvrđave. Najbolje je skupiti ekipu od samo nekoliko ljudi i krenuti u samostalno istraživanje.

Zapravo razgledavanje na maturalcu najviše uništi rano dizanje nakon neispavane noći i forsiranje nekakvih, budimo realni, dosadnih muzeja. Mnogi će se složiti da se grad puno bolje upozna na laganoj kavici na glavnom trgu oko 12 sati, nego u nekom muzeju u 9 ujutro.

Kući je bolje okolo

U konačnici, još jedna prednost ovog grada je njegova lokacija. Češka nije predaleko, a taman je tako daleko da se isplati ići malo zaobilazni putem i posjetiti Budimpeštu, Beč ili Bratislavu. S bilo kojim od ovih gradova ne možete promašiti. Ono što Bratislava nema u veličini nadoknađuje sa zanimljivim noćnim životom i cijenama još nižim nego u Pragu.

Nedostatak koji bode u oči je činjenica da nema kupanja. Rijeka Vltava, koja prolazi kroz grad, nije baš topla kao španjolska obala. Ako tražite taj beach party ugođaj na svojem maturalcu onda ipak trebate ciljati na neke južnije destincija.

U konačnici Prag ima mnogo toga za ponuditi, samo je pitanje što su prioriteti vašem razredu. Ako volite popiti finu pivu po normalnoj cijeni, zasjesti na kavu u gradskoj jezgri i prošetati ulicama punim povijesti, onda krenite pravac Češke.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap