Pretraga

Gdje na maturalac: Tunis

A- A+

Maturalac ili maturalno putovanje je ono za što većina srednjoškolaca živi tijekom trećeg razreda. Izbor je težak, a faktora koji odlučuju je mnogo. Bez obzira želite li se kulturno uzdizati ili pak samo dobro provesti s društvom važno se informirati. Zbog toga vam donosimo seriju tekstova Gdje na maturalac. Crni kontinent vas čeka, upoznajte Tunis.

Ako vam je dosta klasičnih europskih tura i vama i vašem razredu nije dovoljno pivo ili sunce i plaže, već želite maturalac koji nikada nećete zaboraviti najbolje je otići u Afriku. Ne mislimo pritom da se gubite po bespućima Crnog kontinenta već da preskočite Mediteran i u Tunisu spojite adrenalinske vožnje dinama, jahanje na devama sa žestokim noćnim provodima po klubovima.

Izdvojeni članak

Gdje na maturalac: Prag

Jeftinije čak i od Češke

Bizarno ali istinito, put u ovu afričku državu ćete vrlo vjerojatno platiti manje nego maturalac u Češkoj ili pak tjedan dana na hrvatskoj obali.  Još ako vaša škola s agencijom dogovori all inclusive aranžman u hotelu, novac jednostavno neće htjeti iz džepa.

U hotelima su restorani s besplatnom hranom uglavnom otvoreni od 8 ujutro do 11 navečer, a isti je slučaj i s hotelskim barovima. Valja napomenuti da Tunižani nisu posebno restriktivni što se alkohola tiče, što znači da pogotovo u turističkim zonama te u hotelu imate neograničen pristup tom artiklu.

Uz simbolične napojnice zaposlenicima hotela bit ćete tretirani kao kraljevi i ništa vam neće faliti.

Plaže i noćni život

Tunižani se definitivno ne moraju sramiti svojih plaža. Kilometri obale prekrivene finim pustinjskim pjeskom uz kristalno plavo more pružaju pregršt zabave. Vruće je i sunčano sve do kraja listopada, a plaže nude niz aktivnosti kojima možete kratiti vrijeme. Zanimljivo može biti i cjenkanje s lokalnim stanovništvom koje uz more prodaje inače sjajno voće i suvenire.

Često ljudi iz našeg kraja imaju predrasude o načinu na koji se stanovnici u arapskim zemljama zabavljaju i upravo zbog toga je bitno naglasiti da su im noćni klubovi fantastični. Živa i moderna glazba uz pristupačne cijene i raznoliku ekipu garantira dobar provod.

Adrenalinska vožnja džipovima i jahanje deva

Kad se dobro iskupate i izgustirate noćni život Tunis vam nudi sjajnu priliku da sudjelujete u adrenalinskoj vožnji džipovima po pustinji ili pak da jašete na devama do Vrata Sahare.

Izdvojeni članak

Gdje na maturalac: Španjolska

U međuvremenu ljubitelje povijesti obradovat će posjet Kartagi, a zanimljiv izlet bi mogao biti i u Sidi Bou Said koji iz razumljivih razloga nosi ime Plavo-bijeli grad te glasi za destinaciju umjetnika iz cijelog svijeta.

Uživite se i družite s lokalnim stanovništvom

Za potpun doživljaj ove predivne zemlje nužno je da se uživite. Budite putnik, a ne turist. Cjenkajte se s lokalnim prodavačima. Oni to očekuju i to je dio njihove kulture. Realna cijena je malo iznad trećine one koju vam ponude na početku.

Posjetite stari dio grada (medinu) i promatrajući prolaznike uživajte u nargili ili pak samo šetajte tržnicama i udišite mirise začina koji se prodaju kao nigdje na svijetu. Upijte duh Tunisa i vjerujte, nećete se razočarati.

Copy link
Powered by Social Snap