Pretraga

Gimnazija čiji učenici debatiraju na Harvardu: ‘82% učenika upiše prvi izbor faksa’

A- A+

Zašto je Prva privatna gimnazija najbolji izbor za tebe? Obilježava ju modularna, blokovska i interdisciplinarna nastava, profesori su izvrsni i motivirani te svakom učeniku pristupaju individualno. Učenici imaju priliku steći vrijedne međunarodne certifikate Sveučilišta Cambridge iz engleskog jezika, Goethe instituta iz poznavanja njemačkog jezika te mogućnost sudjelovanja na najuglednijoj međunarodnoj simulacijskoj debati Harvard Model United Nations, koju vode studenti Sveučilišta Harvard. Uz više od 20 izvannastavnih aktivnosti na izbor učenicima opće gimnazije nudimo i učenje informatike tri godine. Prva privatna gimnazija s pravom javnosti postoji kako bi u jednakoj mjeri poticala i inspirirala svoje učenike nudeći im brojne izazove i prilike za napredak.

PPG

Prva privatna gimnazija postoji kako bi u jednakoj mjeri poticala i inspirirala svoje učenike | Foto: PPG

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti prva je privatna srednja škola u Republici Hrvatskoj, a upisuje učenike u opći i jezični gimnazijski smjer. Od samog osnivanja 1993. godine radi na istim principima: stjecanje europskog obrazovanja, učenje triju svjetskih jezika, razvijanje osobnosti i poticanje raznovrsnih interesa, stjecanje obrazovanja u malim grupama u prijateljskom ozračju, individualan pristup, svladavanje vještine sigurnog nastupa kroz nastavu govorništva.

– Učenici i roditelji biraju Prvu privatnu gimnaziju jer smo kroz 28 godina iskustva razvili vlastitu metodu rada koja omogućava vrhunsko obrazovanje u sredini koja je ugodna i poticajna učenicima, profesorima i roditeljima. Našu školu obilježava modularna, blokovska i interdisciplinarna nastava. Njegujemo poticanje kritičkog mišljenja, što se trudimo provoditi na svakom satu, neovisno o kojem je predmetu riječ, a učenike učimo učiti od prvog razreda: s njima prolazimo metode koje im mogu biti od pomoći u obrazovnom procesu te olakšati savladavanje gradiva, rekli su iz Prve privatne gimnazije.

Pripreme za Državnu maturu

Od trećeg razreda učenike pripremaju za ispite Državne mature: učenici po jedan sat tjedno dodatno slušaju hrvatski jezik, engleski jezik te matematiku, dok u četvrtom razredu imaju dva sata priprema za maturu iz obveznih predmeta te se pripremaju za izborne predmete.

– Naši su profesori izvrsni mentori te svi učenici uspješno polažu ispite Državne mature, dok 82 posto učenika upisuje svoj prvi izbor fakulteta, istaknuli su iz škole.

PPG

Njihovi su profesori izvrsni mentori te svi učenici uspješno polažu ispite Državne mature, rekli su iz škole | Foto: PPG

Napredna nastava

Održavaju naprednu nastavu: iz matematike, informatike, stranih jezika, geografije, prirodnih predmeta, govorništva te učenike pripremaju za natjecanja.

Konzultacije

Pod geslom “Ne instrukcijama, da konzultacijama” provode konzultativnu nastavu, kažu iz škole.

– Naši učenici nemaju potrebe za instrukcijama jer su svi njihovi profesori na raspolaganju za konzultacije, kako bi im pomogli lakše savladati nastavni program, poručuju iz Prve privatne gimnazije.

Strani jezici

Učenici Prve privatne gimnazije uče engleski i njemački jezik. U ponudi fakultativnih jezika učenici općeg smjera mogu u drugom razredu izabrati program učenja talijanskog, španjolskog ili nekog drugog jezika, te informatiku, a učenici jezičnog smjera u trećem razredu izabiru treći strani jezik.

ppg

Svi nprofesori su na raspolaganju za konzultacije kako bi pomogli učenicima | Foto: PPG

Međunarodni certifikati

Posvećenost učenju stranih jezika jedna je od prednosti školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji, jednako kao i prilike koje nude učenicima za daljnje usavršavanje. Certifikati koje učenici stječu polaganjem ispita za koje se pripremaju u školi međunarodno su priznati i cijenjeni.

– Naša je škola pripremni centar za ESOL ispite Sveučilišta Cambridge: napredovali smo do statusa Silver Addvantage Partner British Councila zahvaljujući velikom broju naših učenika koji uspješno polažu ove ispite iz godine u godinu. Ujedno pripremamo učenike za certifikate B1, B2 i C1 Goethe instituta iz poznavanja njemačkog jezika, rekli su iz škole.

Harvard Model United Nations konferencija

Posebno su ponosni, doznajemo, na sudjelovanja i uspjehe učenika na najvećoj svjetskoj simulacijskoj debati rada Ujedinjenih naroda Harvard Model United Nations, koja se odvija na glasovitom Sveučilištu Harvard. Riječ je o godišnjoj debatnoj konferenciji 3500 učenika iz 40-ak zemalja, a sudionici se uče izazovima međunarodnog pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda. Već 12 godina za redom jedina su škola iz Hrvatske i jedna od rijetkih u Europi koja redovito sudjeluje na ovoj najvećoj svjetskoj debati koja simulira rad UN-a.

20+ izvannastavnih aktivnosti

Učenici mogu odabrati neke od mnogobrojnih izvannastavnih aktivnosti koje uključuju: pripreme za certifikate Sveučilišta Cambridge ili Goethe instituta (FCE, CAE, CPE, B1, B2 i C1), Harvard Model United Nations, English Debate Club, Short Story Club, digitalni marketing, medijaciju, naprednu informatiku i naprednu matematiku, prvu pomoć, šah, mindfulness, zbor, debatni klub ili grupe kao što su dramska, filmska, likovna, prirodoslovna, novinarska (u sklopu koje izdajemo školski list PPG Times), fotografska i humanitarna. U svakom učeniku pokušavaju otkriti u čemu je dobar, rekli su nam iz škole, kao i koje su njegove kreativne i intelektualne vještine te ga poticati da se u tom smjeru dalje razvija.

prva privatna gimnazija

Jedina su škola u Hrvatskoj koja sudjeluje na najpoznatijoj svjetskoj debati za učenike Harvard Model United Nations | Foto: PPG

Interdisciplinarna nastava

Od početka njeguju interdisciplinarni pristup predmetima u svakodnevnoj nastavi, a posebno za vrijeme Interdisciplinarnih dana te Otvorenog dana škole – temama pristupaju iz različitih aspekata, kako bi učenici dobili cjelovitu sliku i lakše usvojili gradivo.

– Svako polugodište provedemo barem jedan Interdisciplinarni dan sudjelujući u zanimljivim radionicama koje povezuju nekoliko predmeta, a sve pod nazivom Interdisciplinarni dan, objasnili su iz škole te dodali da učenici zadanoj temi pristupaju na kreativan način, a lakše i brže usvajaju nova znanja jer informacije povezuju iz nekoliko različitih pogleda: sa strane društvenih te prirodoslovnih predmeta.

Nezaboravna putovanja

U Prvoj privatnoj gimnaziji obožavaju putovati i jedva čekaju nastaviti tu, mnogima najdražu školsku tradiciju, rekli su. Tijekom godine organiziraju nastavu na putu, terensku nastavu iz geografije, fakultativna putovanja, odlazak na godišnju HMUN konferenciju u Boston te maturalna putovanja.

Bivši učenici

Nakon svih ovih godina godine nije samo uspješna naša škola, nego i naši učenici, rekli su iz škole.

– Među našim bivšim učenicima brojni su doktori znanosti, liječnici, stomatolozi, arhitekti, pravnici, ekonomisti, inženjeri, menadžeri, glumci i profesori. Za sebe znamo reći kako smo mala škola za velika znanja. Prva privatna gimnazija može biti tvoja buduća škola – stekni obrazovanje i prijatelje za cijeli život, poručili su iz škole.

PPG

Njeguju interdisciplinarni pristup predmetima u svakodnevnoj nastavi | Foto: PPG

9 razloga zašto je Prva privatna gimnazija prava škola za tebe

1. 82% učenika upisuje prvi izbor na fakultetu i svi učenici uspješno polažu Državnu maturu.
2. Škola je Preparation Centre for Cambridge ESOL Examinations – najugledniji europski certifikat iz poznavanja engleskog jezika. Ujedno pripremamo učenike za polaganje ispita Goethe-Zertifikat B1, B2 i C1 iz njemačkog jezika, u organizaciji Goethe-Instituta.
3. Jedina škola iz Hrvatske koja redovito sudjeluje na konferenciji Harvard Model United Nations u Bostonu.
4. Izvrsni i motivirani profesori.
5. Individualan pristup svakom učeniku.
6. Nastava je interdisciplinarna, dinamična, a odvija se u blokovima i modulima
7. 20+ izvannastavnih aktivnosti i dodatna napredna nastava
8. Uz redovne konzultacije u školi, ne trebaju dodatne instrukcije.
9. Nulta stopa tolerancije za svaki oblik diskriminacije.

Želiš saznati više o Prvoj privatnoj gimnaziji i dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu? Pošalji e-mail na [email protected] ili nazovi 099 4852 142 i dogovori razgovor – s budućim učenicima i roditeljima sada vodimo razgovore uživo i online.

Više o Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti možeš doznati u našem digitalnom, 15. izdanju časopisa PPG Times: Glazba, na mrežnim stranicama ppg.hr, Facebook profilu, Instagramu te YouTube kanalu.

PPG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap