Pretraga

Gimnazijalci videom do promjene: ‘Zlato je zlato’

A- A+

Uspjesi učenika koji su ostvarili uspjehe na raznim olimpijadama iz znanja, ne vrednuju se jednako kao uspjesi hrvatskih mladih sportaša. Toga su svjesni i srednjoškolci iz gimnazije u Požegi. Oni su odlučili na kreativan način pokazati da bi zlato svugdje trebalo biti jednako vrednovano. Da ta poruka bude zamijećena u javnosti snimili su atraktivan video spot ‘Zlato je zlato’ .

– Zašto ih ne tretiramo jednako? Komparacijom sa sportskim uspjesima nismo htjeli umanjiti ili obezvrijediti sportske uspjehe nego ukazati na jednostavnu činjenicu da su sportski uspjesi “naši” uspjesi, a uspjesi na natjecanjima iz znanja su nečiji čije ime ne znamo, kazali su nam mladi gimnazijalci.

U videu koji su snimili samo jednim fotoaparatom glumili su Luka Švajda i Mateo Jakoubek. Ideju su razradili Luka Leopoldović, Filip Štivičić i Ela Štefanac.

Domagoj Ćevid planira po završetku srednje škole na Cambridge. – Je li Hrvatska dovoljno bogata za takve “transfere?” Možda su to transferi o kojima trebamo pričati, pisati i razmišljati cijelo jedno ljeto, a ne hoće li jedan nogometaš prijeći o ovaj ili onaj klub, poručili su javnosti ovi školarci.

Tko su točno autori i zašto su ovo odlučili napraviti pogledajte u video odgovorima koji su nam kreativni gimnazijalci snimili nakon što smo ih pitali o projektu.

Gimnazijalci videom do promjene: ‘Zlato je zlato’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap