Pretraga

Global Mentors: Volonteri iz cijelog svijeta drže obrazovne radionice za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

A- A+

Još jedan od hvalevrijednih projekata AIESEC-a naziva Global Mentors okuplja volontere iz raznih zemalja svijeta koji, radeći s djecom u domovima, potiču bolje obrazovanje i edukaciju. Svake godine ovaj se projekt dvaput organizira, a ove godine privukao je volontere iz Turske, Egipta, Španjolske, Tajlanda, Hong Konga te Brazila. Ove je godine suradnja provedena s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu te domom Nova budućnost, a kako nam kaže jedan od voditelja, Global Mentors će postati jedan od glavnih AIESEC-ovih projekata.

Foto: Pixabay

Jedan od nekoliko hvalevrijednih projekata mlade ekipe iz AIESEC-a. Naziva je Global Mentors, a okuplja volontere iz raznih zemalja svijeta koji, pri dolasku u Hrvatsku, rade u domovima s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi gdje održavaju radionice, potičući tako edukacije na raznim poljima i bolje obrazovanje uopće. Ovaj se projekt održava već dvije godine, a organizira se u dva izdanja – ljetno i zimsko, tako da je nedavno završilo 3. izdanje.

Global Mentors postaje jedan od glavnih projekata AIESEC-a, ove godine privukao volontere iz Turske, Egipta, Španjolske, Tajlanda, Hong Konga te Brazila

Izdvojeni članak

Ovo je najmlađa kandidatkinja za Volonterski Oskar

Global Mentors održava se već dvije godine, a upravo je završeno treće izdanje koje je započelo 19. lipnja i trajalo 6 tjedana. Ovo je izdanje okupilo čak 10 stranih volontera i to iz Turske, Egipta, Španjolske, Tajlanda, Hong Konga te Brazila. Tako je postalo najuspješnije od sva tri do sada, kaže mi jedan od AIESEC-ovih voditelja projekta Luka Batarelo.

– Prvo izdanje je prikupilo troje, drugo jednog, a treće čak 10 praktikanata volontera koji su došli iz zemalja diljem naše planete. Ovo ljeto projekt se održavao u domu Nova budućnost u Samoboru, a praktikanti su došli iz Turske, Egipta, Španjolske, Tajlanda, Hong Konga te Brazila. Ovo, treće izdanje bilo je najuspješnije do sada, rekao nam je Luka.

Praktikanti su studenti, priča nam Luka, ali se u razmjenu i volontiranje na raznim mjestima diljem svijeta može uključiti bilo koja osoba od 18 do 30 godina, neovisno je li student ili nezaposlena osoba.

Volonteri među djecom potiču obrazovanje te ih uče pristojnom ponašanju i upoznavanju različitih kultura

Naš sugovornik nam kaže kako se njihovi volonteri bave poticanjem što boljeg obrazovanja u dječjim domovima. Tako se organiziraju radionice u kojima praktikanti djecu podučavaju raznim aspektima pristojnog ponašanja, kao i upoznavanja različitih kultura.

Izdvojeni članak

Hrabri telefon otvorio natječaj za edukaciju studenata-volontera

– Djeca su imala edukacije na temu pristojnog ponašanja, samopouzdanja, upoznavanja drugih kultura i slično. Suradnja je odrađena s domom Nova budućnosti i profesorima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, kaže nam Luka.

Dodaje da su njihovi praktikanti, dolazeći iz različitih dijelova svijeta, u Hrvatskoj imali pružen smještaj i hranu, a njihov rad s djecom hvalevrijedan je upravo iz razloga što rade na pozitivnoj promjeni njihovih života i životnih uvjeta.

– Planirano odvijanje projekta je svaku zimu jednom i svako ljeto jednom, a Global Mentors uskoro će postati i jedan od glavnih projekata AIESEC-a Croatia, zaključuje Luka.

 

Global Mentors: Volonteri iz cijelog svijeta drže obrazovne radionice za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap