Pretraga

Golemi uspjeh učenice iz Hrvatske: Mlada boksačica postala prvakinja Europe kao najmlađa u konkurenciji

A- A+

Mlada boksačica iz Hrvatske, Lorena Horvat nova je kadetska prvakinja Europe u teškoj kategoriji do 70 kg. Lorena je učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom u Varaždinskoj županiji, još nije napunila niti 13 godina, a u konkurenciji starijih djevojčica na ovom natjecanju bila je najmlađa.

Lorena Horvat i Robert Herić

Boksačica Lorena Horvat i njen trener Robert Herić|foto: Hrvatski boksački savez

Za novi uspjeh u hrvatskom sportu zaslužna je, vjerovali ili ne, boksačica Lorena Horvat, osnovnoškolka iz Bartolovca. Kako je priopćeno iz Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu u Turskoj Lorena je osvojila zlato u teškoj kategoriji do 70 kg. Brončane su Valeria Šteko te Agata Štajcer, a kako iz Saveza navode u svom priopćenju, ovo je dosad najveći uspjeh hrvatskog ženskog boksa.

Bila je najmlađa među konkurencijom

– Lorena je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom 4:0. Naša prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici sa 5:0. Lorena je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša Lorena dobila je zasluženo drugu rundu sa 4:1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi. Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki, piše u priopćenju HBS-a.

Ističu i da je ovaj trijumf veći time što je Lorena bila najmlađa među sudionicima, još nije napunila niti 13 godina u konkurenciji starijih djevojčica (godišta 2008. i 2009.)

Izdvojeni članak

Valentina je nastupila na Olimpijskim igrama: Hrvatska za nju nema uvjete, novu priliku mora tražiti vani

Odlična je učenica

– Zahvaljujem svojim trenerima i stručnom stožeru koji su mi dali šansu, obitelji i svima koji su mi davali podršku. Znala sam da mogu konkurirati za medalju na svom prvom Europskom prvenstvu, a prvi meč protiv domaće Turkinje bio mi je i najteži. Pobijedila sam i Irkinju u polufinalu, premda je ona bila viša od mene i dužih ruku, a finale je bilo vrlo teško, jer Ukrajinka je vrlo snažna, ali znala sam da je moram napasti i napadima tražiti pobjedu. Dala sam sve od sebe. Hvala još jednom mojim trenerima i klubu Thor Bartolovec, tek moram postati svjesna da sam postala europska prvakinja, rekla je Lorena, prenosi Savez.

Njen trener Robert Herić koji je i pokrenuo boksački klub u malom Bartolovcu, rekao je da Lorena trenira tek dvije godine. Otkrio je i da je Lorena odlična učenica i uz sve školske obveze stiže trenirati dvaput dnevno te je kapetanica ženske ekipe koja broji već 21 boksačicu.

Lorena Horvat i Robert Herić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap