Pretraga

Gotov štrajk u SC-u: Ministar najavljuje više novaca da se sanacija završi krajem 2017.

A- A+

Nakon što je sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak tijekom štrajka radnika tvrdio da ne može potpisati kolektivni ugovor dok je u tijeku sanacija zagrebačkog SC-a, potpisivanje se ipak dogodilo danas u 12 sati. Riječ je o prvom kolektivnom ugovoru u povijesti SC-a, a na samom potpisivanju prisutan je bio i ministar Pavo Barišić koji je najavio dodatna izdvajanja u 2017. godini za sanaciju SC-a, a sanacijski upravitelj je ustvrdio kako će SC iz sanacije izaći krajem sljedeće godine.

Štrajk radnika SC-a ; Foto:Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Gliste i paukovi muče studente, a crv sumnje Studentski centar

– Drago mi je da smo potpisali kolektivni ugovor, zahvaljujem Ministru i Sanacijskom vijeću te razumijevanju za situaciju u sanaciji koja će biti gotova do kraja sljedeće godine. Imali smo korektnu komunikaciju sa sindikatima tijekom štrajka, nije bilo nefer poteza tijekom štrajka, ipak smo mi dio akademske zajednice. Kroz SC prolaze svi jučerašnji i budući važni ljudi u RH, s time se ponosimo i ponosit ćemo se, rekao je sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Sanacijski upravitelj najavio kraj sanacije krajem 2017. godine.

Ipak, tijekom sanacije je bilo oštrih priopćenja između uprave i sindikata, ali čini se da su oni zaboravljeni današnjim potpisima. Podsjetimo, štrajk je započeo u vrijeme Smotre Sveučilišta pa je došlo i do manjeg incidenta s rektorom Damirom Borasom.

– Zahvaljujem radnicima koji su nas podržali tijekom štrajka, ovo je prvi kolektivni ugovor u povijesti SC-a, prava koja su pregovarana s obje strane. Zaštitit će nas od eventualnog zakidanja prava u budućnosti bez da nas se pita. Osigurali smo prava koja još imamo, a o primjeni dodatnih prava koja smo ispregovarali kroz kolektivni pregovarat ćemo u zadnjem kvartalu 2017. godine. U ovim uvjetima, zadovoljni smo jer nam je ovo prvi kolektivni u povijesti SC-a. Moglo je bolje, ali sanacija je, tako da smo imali razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazimo, rekla je čelnica sindikata Biserka Sertić.

Izdvojeni članak

Sanacijski upravitelj SC-a: Nema opravdanog razloga uznemiravati studente najavom štrajka

Ministar najavio nova izdvajanja za SC koji je već dobio 135 milijuna kuna

Ministar Pavo Barišić je rekao da je želio resorni ministar biti nazočan i sudjelovati na potpisivanju. Pritom je zahvalio sindikatima na razumijevanju vezano uz odluku o sanaciju koja ne omogućuje pregovaranje o svim pravima.

– Mi u ministarstvu smo spremni za rješavanje sanacije koja traje stvarno previše, u siječnju će biti četiri godine.  U proračunu za sljedeću godinu osigurali smo veća sredstva u svrhu sanacije koja bi trebala time završiti, poručio je resorni ministar Pavo Bošnjak.

Napomenimo da je država već izdvojila 135 milijuna kuna za sanaciju, a sanacijski upravitelj je zatražio da se uplati i dug od 15 milijuna kuna prema HEP Toplinarstvu

Gotov štrajk u SC-u: Ministar najavljuje više novaca da se sanacija završi krajem 2017.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap