Pretraga

Grad Rijeka dijeli stipendije do 1.100 kuna učenicima i studentima: Doznajete kako do njih

A- A+

Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, zatim studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima prema socijalnim kriterijima u školskoj, odnosno akademskoj godini 2017./2018. Rok za podnošenje prijave je 3. studenoga 2017.

Kroz tri natječaja za dodjelu stipendija, Grad Rijeka ukupno će ove godine dobiti 44 nova stipendista. Za sve navedene stipendije učenici i studenti potpisuju ugovor o stipendiranju za cijelo razdoblje visokog obrazovanja odnosno obrazovnog ciklusa, pod uvjetom da tijekom tog razdoblja ispunjavaju sve propisane uvjete.

Stipendija za darovitost

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za ovu akademsku godinu

Grad Rijeka dodjeljuje 8 stipendija za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 20 stipendija za darovite studente. Mjesečni iznos od 850 kuna dodijelit će se za razdoblje od 9 mjeseci korisnicima  koji se školuju u Rijeci, odnosno 1.100 kuna korisnicima koji se školuju izvan Rijeke.

Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost. Pristupnici natječaju za dodjelu stipendija Grada Rijeke boduju se prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja. Prijavu na Natječaj za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i za darovite studente pristupnik obavezno ispunjava u elektroničkom obliku na obrascu (on-line pristupnica) dostupnom na internetskoj stranici Stipendisti on-line prijava pristupnika, uz koju treba priložiti i potrebnu dokumentaciju.

Svi pristupnici natječaju koji ispunjavaju uvjete za ovu stipendiju bit će putem e-maila pozvani na psihologijsko testiranje u subotu, 11. studenoga 2017. godine. Više o uvjetima dobivanja stipendije za darovitost pročitajte ovdje.

Stipendije prema socijalnim kriterijima

Izdvojeni članak

Poznato kada kreće isplata državnih stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja

Natječajem za dodjelu stipendija za učenike i studente prema socijalnim kriterijima dodijelit će se ukupno četrnaest stipendija i to deset stipendija za učenike srednjih škola i četiri stipendije za studente.

Mjesečni iznos stipendije je 850,00 kuna i dodjeljuje se za 12 mjeseci školske, odnosno akademske godine.

Broj stipendija te visinu mjesečnog iznosa stipendija za svaku školsku/akademsku godinu utvrđuje gradonačelnik Grada Rijeke na temelju Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima, a više o samom natječaju za ovu stipendiju doznajte na poveznici.

 Stipendije za deficitarna zanimanja

Izdvojeni članak

Donosimo popis svih STEM studija u Hrvatskoj čiji studenti mogu konkurirati za novu državnu stipendiju

Natječajem za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke u akademskoj godini dodijelit će se dvije  nove stipendije za studente koji se obrazuju za sljedeća deficitarna zanimanja, jedna za magistar/a edukacijske rehabilitacije i jedna za magistar/a logopedije.

Mjesečni iznos stipendije je 1.100,00 kuna i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije imaju učenici, odnosno redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Rijeke, a više o stipendijama za deficitarna zanimanja možete doznati na ovom linku.

Copy link
Powered by Social Snap