Pretraga

Grad Zagreb objavio dobitnike učeničkih stipendija u mjesečnom iznosu nešto manjem od 3.500 kuna

A- A+

Rezultati natječaja za stipendije za ovu školsku, odnosno akademsku godinu polako pristižu. Tako je ovih dana Grad Zagreb objavio rang-listu dobitnika srednjoškolskih stipendija te listu dobitnika stipendije za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

Foto: srednja.hr

Ukupno 81 srednjoškolac dobitnik je stipendije Grada Zagreba, u iznosu od 50% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od I. – VIII. mjesec ove godine, a koja iznosi oko 6.900 kuna. To bi značilo da će stipendija iznositi nešto manje od 3.500 kuna.

Prema uvjetima iz natječaja srednjoškolci nisu smjeli biti ponavljači razreda, a mogu se natjecati samo učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole u Gradu Zagrebu odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici. Kandidati su morali završiti prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom te, moraju imati neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje od dana upisa u program za koji se podnosi molba za stipendiju.

– Svaki kandidat ima pravo uvida u dokumentaciju i može Povjerenstvu za dodjelu Stipendije Grada Zagreba podnijeti prigovor na Prijedlog liste učenika u roku od 8 dana od dana objave, do 15. prosinca 2017. godine. Uvid u dokumentaciju može se obaviti svakog radnog dana u vremenu od 8,00 do 15,00 sati u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Zagreb, Ilica 25, sobe broj 48 i 55. Prigovori se dostavljaju u pisanom obliku na adresu: Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Zagreb, Ilica 25, s naznakom “prigovor na Prijedlog liste učenika za dodjelu Stipendije Grada Zagreba, stoji uz rang-listu dobitnika.

[scribd id=366894999 key=key-IQo7erhTJnBx7dxfkA39 mode=scroll]

Studentima pripadnicima romske nacionalne manjine dodijeljeno je ukupno pet stipendija, koje iznose 30% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje siječanj – kolovoz ove godine.

Uvjet je da su redovni studenti koji nisu ponavljali godinu, da su pripadnici romske nacionalne manjine prema popisu birača i nisu stariji od 26 godina te da su prethodne godine studija završili s prosjekom ocjena od najmanje 3,0 za svaku pojedinu godinu studija. Studenti pripadnici romske nacionalne manjine koji se natječu za ovu stipendiju ne smiju biti apsolventi niti studenti privatnih studija.

– U roku od 8 dana od dana objavljivanja prijedloga liste kandidata, svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na Prijedlog liste. Prigovor na Prijedlog liste podnosi se pisanim putem gradonačelniku Grada Zagreba putem  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Zagreb, Ilica 25 s naznakom: “Prigovor na Prijedlog liste kandidata za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine.”, navedeno je uz rezultat natječaja.

[scribd id=366895020 key=key-wbRQym78S3IFxsDJqzv6 mode=scroll]

 

novac kuna

Share via
Copy link
Powered by Social Snap