Pretraga

Grad Zagreb objavio je novi raspored: Evo u koje će škole najesen ići učenici čije su stradale u potresu

A- A+

U potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu, stradala je i nekolicina osnovnih i srednjih škola. Popis srednjih škola čiji će učenici biti premješteni već je poznat, a proteklih dana Grad Zagreb objavio je i novi raspored premještanja učenika pojedinih osnovnih.

Oš Miroslava Krleže nakon potresa | foto: Alice Jurak

– Učenici osnovnih škola oštećenih u potresu, čiji objekti neće biti spremni za rad i prihvat učenika prvog dana školske godine 2020./2021., odnosno od 7. rujna 2020. godine, kao i učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga, objekta na kojemu su u tijeku radovi rekonstrukcije i nadogradnje, nastavu će pohađati u osnovnim školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni. Odgojno-obrazovni rad za sve ustanove bit će organiziran u dvije smjene, stoji u obavijest Grada Zagreba.

Učenici jedne škole sele u pet

Prema tom novom popisu, učenici OŠ Petra Zrinskog bit će razmješteni u čak pet škola – OŠ Tina Ujevića, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Ivana Cankara, OŠ kralja Tomislava te OŠ Julija Klovića. Autobusni prijevoz do nekih od tih škola, vidljivo je na popisu, nije organiziran, a sanacija OŠ Petra Zrinskog trebala bi biti gotova tek 1. rujna 2021.

Izdvojeni članak

Zagrebački fakultet dirljivim videom poziva na pomoć nakon potresa

Učenici OŠ Bukovac u svoju se školu neće moći vratiti sve do 31. prosinca 2021., kada je planiran završetak sanacije. Oni će, pak, biti razmješteni u četiri škole – OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Petra Preradovića, OŠ Jordanovac, OŠ Žuti brijeg. Prijevoz do svih škola bit će osiguran. I učenici OŠ Vugrovec-Kašina(PŠ Vugrovec), bit će premješteni u četiri škole, a njihova bi trebala biti obnovljena do 1. rujna 2021. Do tada sele u OŠ Vugrovec-Kašina (PŠ Prekvršje), OŠ Vugrovec-Kašina (matična škola), OŠ Vugrovec-Kašina (PŠ Planina Donja) te u OŠ Iver. Prijevoz do svih je osiguran.

Prijevoz neće biti osiguran učenicima OŠ dr. Ivan Merz, koji do 1. rujna 2021. sele u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, OŠ Josipa Jurja Strossmayera te OŠ Matka Laginje. Učenici OŠ Miroslava Krleže bit će premješteni u dvije škole, OŠ Jabukovac i OŠ Pantovčak i do obje im je prijevoz osiguran. Do istog datuma učenici OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, gdje se odvija rekonstrukcija i nadogradnja, nastavu će pohađati u OŠ Gračani, OŠ Šestine te OŠ Lovre pl. Matačića.

Čitav raspored po razredima možete vidjeti u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Raspored za srednje škole

Kada je riječ o premještanju srednjih škola, obnova nekih mogla bi se oduljiti. Predviđa se da će zgrada Gornjogradske gimnazije, čiji učenici sele u MIOC, biti gotova tek 1. rujna 2022., isto kada i zgrada Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, čiji đaci sele u IV. gimnaziju i OŠ Kajzerica. Ostatak zgrada srednjih škola koje su stradale u potresu, trebao bi biti sanirano do 1. rujna ili 1. prosinca 2021.

Trenutni raspored razmještaja učenika srednjih škola koji se nalazi na službenim stranicama Grada, pogledajte u nastavku (u posljednjem stupcu su nazivi škola u koje učenici sele).

Izvor: Grad Zagreb, službena web stranica

Copy link
Powered by Social Snap