Pretraga

Građanima otišlo preko glave: Peticija za eliminaciju svih aktualnih političara enormno raste

A- A+

Peticija ‘Pahulja’ koju je pokrenuo bivši televizijski voditelj, a sada poduzetnik Hamed Bangoura u samo tri dana je dosegla neslućenu podršku. Naime dotični smatra da bi sve dosadašnje sudionike političkog života trebalo eliminirati te pokrenuti prijevremene izbore, s potpuno novim akterima u ulozi kandidata. U svega tri dana, ‘Pahulja’ je dosegla 46 tisuća obožavatelja na Facebooku, a brojka raste iz minute u minutu te je u samo četiri sata danas, narasla za 14 tisuća.

Screenshot: pahulja.com

Iako inicijativa Hameda Bangoure izgleda više nego utopijska, uspjela je u samo tri dana animirati i zainteresirati ogroman broj ljudi. Naime spomenuti poduzetnik te bivši televizijski voditelj je pokrenuo peticiju Pahulja, kojoj je cilj održati nove izbore, na kojima neće smjeti sudjelovati nijedan akter, iz dosadašnjeg političkog života Hrvatske. Na izborima bi sudjelovali novi ljudi, a aktualni političari bi trebali staviti ‘sve mandate dobivene temeljem izbora na državnoj i lokalnoj razini na raspolaganje narodu RH.’ U svega tri dana inicijativa je dobila like od 46 tisuća ljudi, a broj ubrzano raste iz minute u minutu.

Izdvojeni članak

Stranica ‘Želimo referendum za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj’ raste iz sata u sat

Ovo su po brojevima navedeni razlozi pokretanja Pahulje:

‘Drage građanke i građani Lijepe Naše,

bliži se kraj još jedne kalendarske godine. Preživjeli smo jer narod uvijek preživi. Istina, umorni smo, iscrpljeni, slomljeni, pokradeni, nemoćni, na aparatima, ali ipak živi. Od svega, najviše boli što smo duboko podijeljeni od strane političkih struktura tijekom dvadeset i tri godine korupcije, mita, nepotizma i općeg nepoštivanja interesa naroda.

Najgore od svega je što na vidiku nema vizije, a ni onih koji bi tu viziju mogli ostvariti. Znamo da je Hrvatska prepuna pametnih, sposobnih i poštenih ljudi koji jednostavno ne mogu doći do izražaja u ovom i ovakvom trenutku. Pahulje imaju za cilj stvoriti okvire za novo društvo u kojem će sposobni i pošteni doći do izražaja, a u kojem će političari konačno čuti svoj narod. Oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih.

Izdvojeni članak

Za ili Protiv? Referendum o braku podijelio Hrvatsku

Što želimo postići okupljanjem Pahulja?

Želimo omogućiti higijenski prostor za razvoj zdravog političkog društva u kojem bi se biračima vratilo povjerenje i promovirala demokracija koju su povlaštene garniture u proteklih dvadesetak godina obezvrijedile. Na ovaj način želimo prije svega reći da je bilo dosta te ostvariti neke od zadanih ciljeva:

1) Stavljanje svih mandata nositelja zakonodavne i izvršne vlasti koji su dobiveni temeljem izbora na državnoj i lokalnoj razini na raspolaganje narodu RH.

2) Formiranje tehničke vlade, sastavljene od poštenih i sposobnih građana RH.

3) Dobrovoljni moratorij na djelovanje svim političarima koji su participirali u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama od 1990. do 2013. godine.

4) Osnivanje posebnog neovisnog tijela koje unutar godinu dana, temeljem zakonskih okvira, treba provesti poništenje sporne pretvorbe i privatizacije.

5) Podnošenje obvezujuće izjave kojom bi svaki budući političar svom svojom imovinom jamčio povrat sve nezakonito stečene imovine odnosno naknadu pronevjerenih javnih sredstava tijekom obnašanja svog mandata.

6) Ograničavanje obnašanja dužnosti budućim nositeljima zakonodavne i izvršne na najviše 2 mandata.

Neka se glas naroda čuje, neka počnu padati Pahulje.

I još nešto, pahulje se ne dijele. One se okupljaju.’

Građanima otišlo preko glave: Peticija za eliminaciju svih aktualnih političara enormno raste
Share via
Copy link
Powered by Social Snap