Pretraga

Harry Potter Reunion početkom iduće godine: Zašto smo svi toliko na aparatima?

A- A+

Nakon dugo, dugo godina, napokon se i to događa – Harry Potter reunion. Realno, znali smo da će se i to kad-tad dogoditi, ali nismo očekivali da će ovako skoro. Ovako skoro, a prošlo je već 20 godina od prvog filma…

Harry Potter, foto: screenshot YouTube

Nekada davno sam bila pročitala negdje komentar da nove generacije neće pamtiti Emmu Watson kao Hermione Granger, već kao princezu Belle iz bajke Ljepotica i Zvijer. I kada sam to vidjela, zaista sam nekoliko dana povremeno razmišljala o tome. Zaista je teško za vjerovati da bi itko mogao vidjeti Emmu Watson i ne povezati ju automatski s Hermione. Na svu sreću, Belle i Hermione su kompatibilne.

Nije Emma jedina koja se nalazi u tom problemu – svi ti glumci su u ovih dvadeset godina radili još nešto, a oni koji su bili dio ‘starije’ postave su radili i nešto prije. Dvadeset godina je zaista puno vremena i bilo bi zabrinjavajuće da nisu krenuli dalje. No, ono što nas sve veseli jest to što nisu zapravo krenuli dalje, već se vraćaju u Harry Potter svijet.

Iako su postojali razni serijali prije i poslije Harry Pottera, nijedan se nije uspio približiti ovome. Osim što je u pitanju (u mom skromnom mišljenju) jedna od najboljih ekranizacija knjiga ikada, u pitanju su zaista dobri filmovi. Da ih sada krenete gledati (a vjerojatno hoćete prije reuniona), nećete cringeati dok ih gledate. Uživat ćete jednako kao i prvi put kad ste ih gledali, a možda čak i malo više.

Izdvojeni članak

Likove iz Harry Pottera koristi u psihoterapijskom radu: Ako vas zanima kako, saznajte na predavanju

Možda jesu u pitanju filmovi za djecu, ali definitivno su donijeli puno više od toga: poruke prijateljstva, ljubavi, borbe protiv zla, jedinstva… Pročitala sam jednom negdje da postoji razlog zašto je HP franšiza toliko uspješna – zato što se pojavila u trenutku kada je ljudima trebalo neka doza pozitive, nešto za što će se uhvatiti i držati. Malo je reći da bi nam i sada dobro došlo tako nešto.

Ipak, drugačija vremena i drugačiji ljudi. Danas se ovom reunionu naravno najviše raduju Milennialsi – generacija koja je odrasla uz Harry Pottera. Ne samo da smo barem jednom pročitali sve knjige iz serijala, već smo i nestrpljivo čekali filmove. Svake godine je dolazio jedan, i svake godine bi se pred kino dvoranama stvorili takvi redovi da biste se morali boriti za svoje mjesto.

Sjećate li se kaosa koji je nastao kada je izdana i posljednja knjiga iz serijala? Bila je to 2007. godina, ljetno doba. Prvo je izašla na engleskom jeziku (logično), i sjećam se da su se u dnevniku prenosile snimke iz Londona – redovi koji su se stvorili pred knjižarama. Kada se sjećate da je posljednji put došlo do takvog prizora?

Sada, neće doći nova knjiga. Već dolazi reunion. Ne zna se točno što će biti u tom reunionu i nije nam posve jasna cijela situacija, ali znamo da dolazi. I bit će dostupan online. On dolazi, a mi nestrpljivo čekamo. Samo zamislite virtualne redove ispred streaming platformi (?).

 

*Komentar je stav autora.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap