Pretraga

Hašek ima novo ime i stranicu: Pravopisne pogreške provjerite na Ispravi.me

A- A+

Hrvatski akademski spellchecker (Hascheck) dobio je novi izgled i ime. Svoje pravopisne pogreške od sada možete besplatno provjeravati na novoj verziji, Ispravi.me.

foto: screenshot

Jedna od najstarijih internetskih usluga u Hrvatskoj od sada je dostupna na novoj web lokaciji. Svoje pravopisne pogreške, seminare, eseje i diplomske radove od sada možete još brže i lakše provjeriti na internet stranici Ispravi.me.

Izdvojeni članak

Hascheck pokazao: Akademci su puno šlampaviji u pisanju od novinara

Poznati Hascheck (ili Hašek) u različitim oblicima djeluje kao besplatna usluga pravopisne provjere teksta na hrvatskom jeziku još od proljeća 1994. godine.

Haschekova baza riječi organizirana je u tri cjeline, hrvatski općejezični fond, hrvatski posebnojezični fond (imena, nazivi, itd.) te engleski općejezični fond.

U pozadini usluge djeluje ekspertni sustav koji uči nove riječi iz tekstova pristiglih na obradu. Do sada je obrađeno više od 4 milijarde riječi-pojavnica, a raspolaže s gotovo 2 milijuna riječi-različnica.

Svoje znanje Hascheck temelji i na brojnim obrađenim leksikografskim djelima, počevši s dvotomnim Hrvatskim leksikonom.

Usluge Haschecka tražene su u 132 zemlje svijeta, a najveći broj korisnika dolazi iz Hrvatske i BiH-a. Kojih je devet najčešćih pogrešaka Hascheck ispravljao u 2015. godini provjerite na ovom linku.

foto: screenshot

Copy link
Powered by Social Snap