Pretraga

Hitna intervenirala u odgojni zavod: Maloljetnici su popili dezinficijens

A- A+

U Odgojnom zavodu u Turopolju petero je maloljetnika prije nekoliko dana popilo dezinficijens. Zašto su to učinili još nije poznato, a zbog trovanja ih je zbrinula ekipa Hitne pomoći.

Screenshot: YouTube

– Oni su to sredstvo, kako smo sada dobili u nalogu, odnosno u našem nadzoru – popili. Ono što mogu reći je da nema nekakvih većih zdravstvenih tegoba za njih. Mi smo to na vrijeme utvrdili, spriječili. Ono što je novo, mi smo naložili da se sve to makne s dostupnih javnih mjesta, rekao je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić za RTL.

Kako doznaje RTL, prije nekoliko se dana petero maloljetnika otrovalo – pijući dezinficijens. Ministarstvo pravosuđa, koje je nadležno za zatvorski sustav i odgojne domove, još utvrđuje zašto su to učnili, kao i tko je kriv.

– Mi smo upoznati s tom situacijom u odgojnom zavodu. Ne znam koji su razlozi tamo, ali znamo da je sada puno bolji smještaj za maloljetnike u odgojnom zavodu Turopolje, a i naše kolegice i kolege se tamo trude da sve bude po zakonu kako je, rekao je predsjednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević.

Iako se još ne zna što je maloljetnike navelo da piju dezinficijens, sindikalisti upozoravaju da u sustavu odgojnih zavoda nedostaje zaposlenika i prostora. Na 15 radnih mjesta dođe možda 10 prijava za posao, dok je prije na jedno radno mjesto dolazilo 50 prijava.

– Nekad vam je bilo, kad je bio natječaj, ispred Remetinca su bile kolone, redovi, preporuke su se tražile da se zaposli u pravosudnu policiju. A sad, kad se otvori natječaj za policajca svi misle šugav posao. To više nije to, to nitko ne želi raditi, kad imate male plaće, uvjete rada, tko će vam doći raditi, kaže zamjenik predsjednika Sindikata pravosudne policije Jelenko Krešo.

Ministarstvo pravosuđa još se nije službeno oglasilo o slučaju.

Hitna intervenirala u odgojni zavod: Maloljetnici su popili dezinficijens
Share via
Copy link
Powered by Social Snap