Pretraga

Hokejaški vratar Filip (21) traži financijsku pomoć kako bi završio školovanje u SAD-u

A- A+

Filip Ćurković je 21-godišnji hokejaški vratar koji je odlučio slijediti svoje snove. Otputovao je preko bare na Concordia sveučilište te zaigrao hokej na ledu u sveučilišnoj NCAA ligi. Ove se sezone preselio u San Diego zbog školovanja, ali mu je na put stala jedna prepreka – nedostatak financijskih sredstava. No, Filip je odlučio potražiti pomoć pa je objavio svoju priču na internetskoj stranici gofundme.com koja služi prikupljanju novca za sve kojima je potreban.

www.gofundme.com/helpFilip

– Moje im je Filip Ćurković i imam 21. godinu. Rođen sam u Hrvatskoj, ali sam se odlučio za veliki korak u svom životu te doputovao u SAD na školovanje. Trenutno sam na San Diego State Univeryityju. Ovo mi je druga godina u Kaliforniji, jer sam prije pohađao Concordia University u Wisconsinu, riječi su kojima je započeo Filip svoju priču te potražio pomoć na web stranici gofundme.com.

Gofundme.com

Web stranica gofundme.com mjesto je na kojemu korisnici traže novac od donatora za školovanje, liječenje ili nešto treće. Dovoljno je obrazložiti razlog zbog kojeg tražite financijska sredstva te navedete potreban iznos, a ostalo je na korisnicima dobra srca.

Prvi Hrvat koji je zaigrao hokej u SAD-u

Filip igra hokej od svoje četvrte godine, a 11 godina kasnije postao je vratarom zagrebačkog Medveščaka. Još za vrijeme srednje škole dobio je priliku potpisati profesionalni ugovor u Danskoj, no konzultirajući se s roditeljima odlučio je ostati u Hrvatskoj kako ne bi prekinuo obrazovanje.

Nekoliko njegovih suigrača u Medveščaku došlo je iz SAD-a te su ga savjetovali, ako se želi baviti profesionalno ovim sportom, ali i steći kvalitetnu naobrazbu, da mu je najbolje otići u njihovu rodnu zemlju. Što je Filip objeručke prihvatio i napravio.

Talentirani vratar se 2011. godine slijedeći svoje snove našao na uglednom Concordia sveučilištu i zaigrao hokej na ledu u sveučilišnoj NCAA ligi. Ove sezone se zbog školovanja preselio u San Diego gdje igra za sveučilišnu momčad, no našao se u financijskim problemima pa je odlučio potražiti pomoć.

Izdvojeni članak

Ponuda stipendija za studente koji odlaze u inozemstvo

‘Pomozite mi da završim školu’

Iako se Filip svakog semestra našao na dekanovoj listi najuspješnijih studenata i bio nomniran za National Society of Collegiate Scholars, ne dobiva nikakvu financijsku potporu jer stipendije za internacionalne studente na SDSU ne postoje. Prvi Hrvat koji je rođen i odgojen u našoj zemlji kojem se pružila prilika zaigrati hokej u SAD-u ne želi odustati od snova te je tako došao na ideju objaviti svoju priču na web stranici gofundme.com.

– Trebam pomoć od vas dobrih ljudi kako bi nastavio slijediti svoje snove, napisao je Filip uz objašnjenje kako je do sada uspješno završio dvije godine, ali treba potporu kako bi svoje školovanje priveo kraju. U oglasu je naveo kako krajnji cilj 15 tisuća dolara, a trenutno ima skupljenih donacija u iznosu od 220 dolara. Svaka pomoć mu je dobrodošla, stoga ako želite pomoći mladom vrataru, otvorite sljedeći link te pogurajte Filipa korak naprijed prema ostvarenju snova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap