Pretraga

Hrvatska ima novu tenisku nadu: 16-godišnja Petra osvojila Australian Open u juniorskoj konkurenciji

A- A+

Naša 16-godišnja tenisačica Petra Marčinko osvojila je Australian Open u juniorskoj konkurenciji. Zagrepčanka Petra u finalu prvog Grand Slam turnira za samo sat i 16 minuta bila je bolja od Belgijke Sofije Costoulas sa 7:5, 6:1. Tako je postala četvrta hrvatska osvajačica juniorskog Australian Opena te prva osvajačica jednog Grand Slama.

Foto: Screenshot YouTube | Australian Open TV

Hrvatska ima novu tenisku nadu – 16-godišnju Petru Marčinko koja je osvojila Australian Open u juniorskoj konkurenciji. Zagrepčanka Petra postala je najbolja juniorska tenisačica na svijetu savladavši također 16-godišnju suparnicu iz Belgije, Sofiju Costoulas.

Tako je Petra postala četvrta hrvatska tenisačica koja je osvojila juniorski dio turnira Australian Opena, dok su prije nje to uspjele Mirjana Lučić 1997. godine, Jelena Kostanić 1998. i Ana Konjuh 2013. godine.

– Htjela bih zahvaliti svom timu koji su bili na svakom mom meču i što su me podupirali. Hvala mojoj majci i sestri koje su doma gledale moje mečeve do dva ujutro. Hvala svim ljudima koji su radili na ovom turniru, zbog njih sam se osjećala dobrodošlo, poručila je Petra nakon što su joj uručili pehar.

Kako piše gol.hr, naša tenisačica prva je u meču došla do prednosti te je kod 1:1 po prvi puta oduzela suparnici servis. No, njena suparnica ubrzo je uzvratila te je od 1:3 nanizala tri gema i uspostavila ravnotežu. Sljedeći break, koji je napravila Marčinko, bio je ključan. Dogodio se kod 5:5 nakon čega je hrvatska tenisačica i odservirala za prvi set, prenosi gol.hr.

Drugi set Marčinko je otvorila s dva breaka, bijegom na 4:0 i rješenjem meča. U dvoboju je Marčinko osvojila skoro 20 poena više od suparnice te je imala dvostruko više izravnih poena, navodi gol.hr. Petra je ovim finalom slavila i 14. pobjedu u nizu, a još je u prosincu na Orange Bowlu osvojila naslove u pojedinačnoj i konkurenciji parova i time je postala prva kojoj je to šolo za rukom nakon 75 godina tog natjecanja.

Copy link
Powered by Social Snap