Pretraga

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina osvojila Europsko!

A- A+

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je u finalu domaćina Litvu 88:76 i osvojila titulu prvaka Europe do 18 godina.

Za razliku od polufinalne utakmice protiv Rusije kada su se naši dečki vratili iz rezultatskog minusa od 19 koševa, finale su kontrolirali od samog početka. Negativni rezultat bilježili su samo nekoliko puta, a na poluvremenu je Hrvatska vodila tri razlike.

Hrvatsku je predvodio Šarić, koji je nedavno potpisao za Bilbao, sa 39 od ukupno 88 hrvatskih koševa. Drugi najbolji na terenu je bio Grigonis iz litavskih redova sa 17 koševa. Gabrić je za hrvatsku reprezentaciju ubacio 14 koševa, a Mustapić je bio slabiji od njega za tri.

Hrvatska je deklasirala Litvu sa šutevima za dva poena u kojima smo bili točni u 58% slučajeva, dok su Litavci ostali na nedovoljnih 43.

Ono u čemu je Hrvatska odskakala igrom su i ukradene loptom kojih je bilo 13 nasuprot protivničkih tri.

Dečki na kraju tekme nisu susprezali suze, a nije izostalo ni rezanje pobjedničke mrežice. Hrvatska je na ovaj način najljepše zaokružila lijepu sportsku jesen, a na košarkaškim klubovima i savezu je da ovu šampionsku ekipu uspješno prebace u seniore.