Pretraga

Hrvatska tvrtka predstavila novu liniju pametnih klupa i spremnika za otpad

A- A+

Include, hrvatska tvrtka koja se bavi pametnim rješenjima za gradove, na nedavnom je eventu predstavila novu generaciju klupa Steora, a najavili su i ulazak u područje pametnog zbrinjavanja otpada, s novom linijom spremnika za otpad.

foto: screenshot YouTube

Pametne klupe, koje su svima drage zbog mogućnosti punjenja mobitela u kriznim trenucima, dolaze u nekoliko različitih oblika. Steora Classic koja izgledom svakako ne odaje da je riječ o pametnoj klupi, je definitivno ona koja je privukla najviše pozornosti na nedavnom predstavljanju – cilj je da bude jednako pristupačna koliko i obične klupe.

Izdvojeni članak

Ispred još jednog zagrebačkog fakulteta postavljene tri pametne klupe

Uz taj model, postoje još dvije inačice – Steora City i Steora Cyclo. Dok je Cyclo model usmjeren na sve korisnike električnih romobila i bicikla, pa tako ima ugrađenu i mini postaju za brze popravke, City model je najjači do sad. Pokreće ga umjetna inteligencija te je tako odlična opcija za mjesta koja su puna ljudi, stoji na stranicama Includea.

Velika novost koju su predstavili na ovom eventu jest Terra, linija spremnika za otpad. Kako stoji na službenim stranicama, napredan sustav komprimiranja otpada (tri puta više nego obični spremnici) tako doprinosi smanjenju emisija CO2. Naravno, oni se napajaju sunčevom energiju pa su tako u potpunosti eko-prijateljski.

Radi se o velikim uštedama za gradove i države koji bi se odlučili prijeći na ovaj sistem zbrinjavanja otpada, pa bi se tako smanjile i cijene za krajnje korisnike, a to bi bili svi građani. Također, uvode sistem plaćanja na principu – koliko se odlaže, toliko se plaća. Sve detalje možete pronaći ovdje, a ako želite pogledati cijeli event, to možete ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap